‘Aangepast sporten’ thema in sportcafé

Op 14 november organiseert Stichting de Schroef haar jaarlijkse sportcafé. U bent van harte uitgenodigd. In aanloop naar dit evenement vertellen de buurtsportcoaches over de organisatie en must-see-workshops. Dit keer Lian van de Veerdonk, buurtsportcoach aangepast sporten.

Waar hou je je mee bezig als buurtsportcoach?
Als ‘buurtsportcoach aangepast sporten’ zet ik me in om mensen met een beperking te kunnen laten sporten. Want iedereen moet kunnen meedoen! Dit doe ik onder andere door mensen op individueel niveau te begeleiden naar een passende sport via het landelijke online platform Uniek Sporten, door de organisatie van evenementen voor deze doelgroep en door het opzetten van aangepaste beweeggroepen. Op dit moment hou ik me bezig met de organisatie van de beweegprogramma’s ‘GALMplus’ en ‘Heusden valt ervoor (valpreventie)’, speciaal voor 55+-ers die wat meer moeite hebben met beweging door bijvoorbeeld een chronische aandoening of andere langdurige ongemakken. En tenslotte ben ik verenigingsondersteuner bij atletiekvereniging DAK en hockeyclub MHCD.

Waarom organiseert Stichting de Schroef een sportcafé?
Het sportcafé staat voor mij in het teken van brengen én halen, voor iedereen. Door te leren van elkaar en goede praktijkervaringen te delen met anderen, brengt men waardevolle input mee. Aan de andere kant kan er kennis worden gehaald doordat je antwoorden krijgt op vragen die voor jou belangrijk zijn, door nieuwe verbindingen te leggen, te luisteren naar verhalen van anderen en door nieuwe kennis op te doen bij de diverse workshops.

Naar welke workshop kijk je uit?

Ik kijk uit naar de workshop ‘Omgaan met autisme/ADHD’. Deze doelgroep kan vaak met het reguliere sportaanbod mee, maar heeft wel extra aandacht nodig. Zowel voor trainers/coaches, sportbestuurders, ouders én teamgenoten is het heel belangrijk om te weten hoe om te gaan met deze sporters. Dat deze workshop inspeelt op een behoefte, blijkt wel uit het feit dat eerdere workshops altijd zeer goed bezocht zijn. Meld je dus snel aan.

Aanmelden sportcafé

Iedereen kan meedoen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: contact@stichtingdeschroef.nl Of meld je aan via de app ‘netwerkapp’ en gebruik na registratie de eventcode: “sportcafe2018”. Vergeet ook niet de workshops naar keuze door te geven. Kijk voor meer informatie over het sportcafe op www.stichtingdeschroef.nl.”

4-10-2018 © tekst en foto Stichting de Schroef

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee