04 september 2018 |
0
0

Yoga-workshop voor 50 +

Het wordt steeds belangrijker tijd vrij te maken voor ontspanning in ons drukke leven vol smartphones en andere versnellende apparaten. Je hebt ook vast wel eens gehoord over de voordelen van Yoga en Mindfulness. Speciaal voor de 50+ doelgroep start de Aleph in Oktober een workshop Yoga. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de rustgevende en versterkende werking van Yoga, of het opnieuw op te pakken. Yoga oefeningen zijn op ieder niveau te doen en aan te passen aan ieders lichamelijke mogelijkheden. Door de adem te combineren met Yoga houdingen versterk je je spieren en verbeter je je balans en souplesse. De eindontspanning waarmee de les altijd wordt afgesloten zorgt ervoor dat iedereen weer piekfijn en zonder spierpijn naar huis kan gaan! De workshop, die bestaat uit 8 lessen, start op woensdagochtend 3 oktober van 10.00 tot 11.00 uur. Zorg voor makkelijk zittende kleding en een extra vestje. Inschrijven kan via info@de-aleph.nl of bel 0416-320500.

Muziek op schoot voor allerkleinsten

Bij de Aleph krijgen de állerkleinsten samen met hun papa of mama, oppas opa of tante muziekles. Spelenderwijs maken de kindjes en hun begeleider kennis met (kleine) muziekinstrumenten, klapspelletjes, versjes, bewegen op muziek en zingen. Het samen zijn met leeftijdgenootjes vergroot het plezier enorm en is een boost voor de sociale ontwikkeling. Naast het kennismaken met muzikale aspecten zoals klank, ritme en melodie is bezig zijn met muziek een enorme stimulans voor een evenwichtige ontwikkeling van beide hersenhelften, die zich in de eerste levensjaren in rap tempo ontwikkelen. Als begeleider leer je heel veel spelletjes, versjes en liedjes die weer gebruikt kunnen worden bij alle dagelijks terugkerende handelingen. Opstaan en naar bed gaan, aankleden, eten en tanden poetsen zullen, begeleidt met liedjes en versjes, de plezierigste momenten worden van de dag! Naast deze rituelen wordt er tijdens de lessen ook geput uit thema’s passend bij kleine kinderen zoals bijvoorbeeld de seizoenen, het bos en dieren van de boerderij. De lessen, gegeven door Christa van Hulten, vinden plaats op woensdagochtend. Opgeven voor deze cursus kan via info@de-aleph.nl of via 0416-320500.

4-9-2018 (c) tekst en foto de Aleph

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee