20 september 2018 |
0
0

Willemijn van Hees voorgedragen als nieuwe burgemeester van Heusden

De gemeenteraad van Heusden heeft dinsdag 18 september besloten Willemijn van Hees (40 jaar, VVD)  voor te dragen als nieuwe burgemeester van Heusden. Willemijn van Hees is op dit moment burgemeester van Geertruidenberg. In Willemijn van Hees heeft Heusden een bevlogen aanjager gevonden, die goed aansluit bij het in belangrijke mate door onze inwoners opgestelde profiel. De vertrouwenscommissie was unaniem in haar voordracht.

Geertruidenberg en Zundert

Op dit moment is Willemijn van Hees burgemeester van Geertruidenberg. Bij haar aanstelling destijds was zij de jongste vrouwelijke burgemeester van Nederland. Daarvoor was zij wethouder in de gemeente Zundert. Voor haar bestuurlijke carrière was zij onder andere actief als freelance journalist en communicatieadviseur. Willemijn van Hees is getrouwd en heeft twee kinderen.

Vertrouwenscommissie

De vertrouwenscommissie, waarin alle raadsfracties zitting hebben onder voorzitterschap van Martijn van Esch, kijkt terug op een internsief, en zorgvuldig proces. Dit proces begon met het opstellen van een profiel waarbij de inwoners van Heusden zijn geraadpleegd. Na de zomer is de daadwerkelijke selectieprocedure gestart. In Willemijn van Hees heeft Heusden een bevlogen aanjager gevonden en iemand die voldoet aan alle facetten van het profiel. De voordracht wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, om de kroonbenoeming mogelijk te maken. Naar verwachting wordt Willemijn van Hees eind november geïnstalleerd als burgemeester van Heusden.

20-9-2018 (c) tekst en foto gemeente Heusden

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee