14 september 2018 |
0
4

“Sinds zijn IPad is zijn wereld wel groter geworden”

Het lijf wil niet meer zo goed functioneren, maar dat geldt niet voor de geest. De heer Ad van de Pas viert op 15 september zijn honderdste verjaardag, maar is nog zeer goed bij de tijd. Hij zit op Facebook met zijn kleinkinderen en volgt op de IPad het nieuws en dergelijke. En schaakt bijna dagelijks met Drunense metgezellen. Als het weer het toelaat trekt hij er op uit met zijn scootmobiel, vaak richting Drunense Duinen. Zie hier het leven van mijnheer Van de Pas, die 100 jaar geleden in Haaren geboren werd en die ter gelegenheid van dit heuglijke feit vrijdag 14 september een bankje in het plantsoen vóór de r.k. kerk St. Jangeboorte in Vlijmen kreeg van de gemeente Heusden, dat locoburgemeester Thom Blankers samen met hem mocht onthullen en in gebruik nemen.

In de gemeente Haaren is Ad van de Pas, heel lang geleden nog enige tijd werkzaam geweest als ambtenaar van de burgerlijke stand. Hij maakte de overstap naar het beroep van psychiatrisch verpleegkundige, waardoor het gezin met de (4) kinderen naar Boxtel verhuisde. Op het moment dat de woonvoorziening voor mensen met psychische problematiek werd opgeheven, kreeg hij werk als laborant op Voorburg. Ongeveer 45 jaar geleden verhuisde het gezin naar Vlijmen, dus de keuzeplek voor het Van de Pas-bankje is niet zo vreemd.

“In de tijd dat wij in Vlijmen woonden hadden mijn ouders ook een huisje in Spanje, waar ze lange tijd gewoond en ontzettend van genoten hebben. Ze gingen dan op vakantie in Nederland. Mijn ouders zijn altijd heel reislustig geweest en hebben de halve wereld gezien”, aldus jongste dochter mevrouw Hartogs.

Mijnheer Van de Pas woont sinds 2 jaar in Zandley in Drunen, waar hij naar toe verhuisde vanwege gezondheidsproblemen van zijn echtgenote, die helaas 1,5 jaar geleden overleden is. “Mijn vader mist zijn vrouw ontzettend, maar probeert nog echt iets van het leven te maken en voor zichzelf de slingers op te hangen. Sinds zijn IPad is zijn wereld wel groter geworden.”

14-9-2018 tekst van de redactie, foto’s Dick Buskermolen

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee