Memories and Dreams is ook schilderen, dineren en veilen voor het Liliane Fonds

Nog een week of acht te gaan en dan barst het spektakel weer los in de tot concertzaal omgebouwde sporthal De Slagen. Het programma, samengesteld door de Programma Commissie, staat ruimschoots in de grondverf. Op 7 oktober is de eerste repetitie waarbij alle solisten aanwezig zullen zijn. Een apart project binnen deze commissie, behelst het aankleden van de zaal, de entree en de deelnemers, in totaal zo’n 250 personen. De dineravond is met 430 gasten volledig volgeboekt.

Tipje van de sluier
Inmiddels mag er al een klein tipje van de sluier waarin dit evenement nog grotendeels gehuld is, worden gelicht. Onder de vele solisten is de vertrouwde stem van gigant Thom Craane weer te beluisteren, zal Michael Nieuwenhuijze het nummer Uptown funk brengen en laat Lois Rutters zien en horen dat het lied I’ve got music in me haar op het lijf geschreven is. Over de schitterende entourage waarin Memories and Dreams zichzelf opnieuw hoopt te overtreffen, kunnen Monique Stieger en Andrien Verhagen, vrijwilliger bij het Liliane Fonds, meer vertellen.

Basisschool ‘t Kompas
Beide dames, in eerste instantie alleen gevraagd om deel te nemen in de denktank, zitten tot over hun oren in het project en slagen er bovendien in het Liliane Fonds op kunstzinnige en onbevangen manier te presenteren tijdens de show. Zij krijgen daarbij artistieke en praktische ondersteuning van kunstenaars Luciënne van Eeden en Romy van Rijckevorsel. En heel veel hulp van leerkrachten en ongeveer 150 kinderen van ‘t Kompas. De van oudsher warme banden tussen de school en het Liliane Fonds en het feit dat baritonsaxofonist Kees Hamers er directeur is, zullen zeker hebben bijgedragen aan het enthousiasme van de Nieuwkuijkse basisschool om deel te nemen aan het project.

Schilderen voor het goede doel
Monique legt uit wat de bedoeling is. Ze heeft alvast een klein voorbeeldje gemaakt. Op grote zeildoek banieren van 1.50 hoog, grotendeels gesponsord door Wildemans, worden kinderhoofdjes geschilderd. Op vier achtereenvolgende maandagmiddagen geven medewerkers van het Liliane Fonds korte gastlessen waarin ze de link leggen van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden, die dankzij het Fonds een betere toekomst krijgen, en de kinderhoofden die op de banieren komen. Ze vertellen ook dat die banieren tijdens M&D aan het plafond in de zaal komen te hangen. Daarna gaan de scholieren in duo’s aan de slag.

Tientallen meters zeildoek
Met grote kwasten en emmers vol acrylverf, geschonken door kunst- en hobbywinkel De Kwast, mogen ze zich een half uur lang uitleven op het witte zeildoek. Monique, Luciënne en Romy bereiden het doek voor door er alvast de contouren van de gezichten op aan te brengen. Verder wordt het helemaal aan de fantasie van de kinderen overgelaten om er een mooi, kleurrijk geheel van te maken. De oudere kinderen kunnen de jongere leerlingen helpen, omdat de duo’s bestaan uit combinaties van groep 3 en 8, groep 4 en 6 en groep 5 en 7.

Grenzeloze talentjes
Dat Monique ervaring heeft in het werken met jonge kinderen komt haar goed van pas. Maar ook Luciënne, die lange tijd in het kindertheater van het Land van Ooit werkte, en Romy, die teken- en schilderlessen voor kinderen verzorgt, hebben er heel veel zin in om met de kinderen van Nieuwkuijk iets moois voor elkaar te krijgen voor het goede doel. Er is nog een speciale reden, vertelt Andrien, waarom de combinatie van het Liliane Fonds, Harmonie Drunen en ’t Kompas zo goed werkt. Zij zetten zich elk op hun eigen manier in om ‘grenzeloze talentjes’ een fijne toekomst te bieden.

Allemaal aangekleed
Niet alleen de concertzaal wordt ‘aangekleed’, ook de entree krijgt een eigen, sfeervolle aankleding, waarover de dames nog even niets loslaten. Maar bezoekers zullen zeker aangenaam verrast zijn door de creatieve ‘oplossing’ die Monique voor elkaar heeft gekregen. Natuurlijk worden de muzikanten, solisten en deelnemende kinderen niet vergeten. ’t Verkleedhuis, gerund door muziekliefhebber Huub Lommers, zal daarin een belangrijke rol hebben. Ook hier is weer sprake van sponsoring.

Dineravond 14 november
De deelnemers aan de diner avond worden culinair in de watten gelegd terwijl ze luisteren en kijken naar het spektakel dat op het podium plaatsvindt. Negen koks van de Cercle des Gourmets, kookclub uit Nieuwkuijk, zullen een heerlijk vijf gangen diner voorschotelen. Studenten van de Horeca afdeling van de Overlaat verzorgen de bediening onder leiding van enkele docenten.

Kunstveiling
Bovendien kunnen de gasten meebieden op de kunstwerken die door Frans Leidelmeijer, bijgestaan door Lucille Werner, worden aangeprezen en geveild. Ook hier weer regionale kunstenaars waaronder de Waalwijkse Wivine Vervaeke, René van Leusden en Mona van de Berg. Er komt binnenkort een mooie folder uit waarin informatie over de kunstenaars en hun ter beschikking gesteld werk te vinden zal zijn. Over de prachtige jurk, aangeboden door Addy van den Krommenacker heeft u al in het eerste artikel over M&D kunnen lezen op deze site.

Als u denkt wellicht iets te kunnen of willen betekenen voor het vierdaagse evenement Memories and Dreams, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de kinderen van het Liliane Fonds, dan kunt u informatie vinden op de website www.memoriesanddreams.nl. Meld u via info@memoriesanddreams.nl of vraag een uitgebreide folder aan waarin de Commissie Fundraising alles uit de doeken doet over de mogelijkheden en de geboden tegenprestaties. Maar ook door toegangsbewijzen te bestellen en op 16 of 17 november het feest bij te wonen, draagt u bij aan het welslagen ervan.

16 september 2018 ©tekst: Annelies van der Sanden, foto’s Annelies van der Sanden, foto’s artiesten ter beschikking gesteld door Memories and Dreams

Vorige
Volgende
Reacties

    […] Geef een kind een kwast en een pot verf en zijn creativiteit ontwikkelt zich spelenderwijs, zeker als het op vrijwel geen enkele wijze wordt belemmerd. Iets dergelijks moeten Andrien Verhagen en Monique Stieger voor ogen hebben gehad, toen ze als vrijwilligers van het Lilianefonds voor Memories & Dreams, een initiatief van het Symfonisch Blaasorkest Drunen (de Harmonie), het thema ‘Grenzeloos talent’ in de steigers zetten. Annelies van der Sanden schreef al uitvoerig over het initiatief en over het grote feest van Memories & Dreams in november, in haar artikel van 16 september op deze site: halloheusden.nl/2018/09/memories-and-dreams-is-ook-schilderen-dineren-en-veilen-liliane-fonds/ […]

    Beantwoorden

    […] Geef een kind een kwast en een pot verf en zijn creativiteit ontwikkelt zich spelenderwijs, zeker als het op vrijwel geen enkele wijze wordt belemmerd. Iets dergelijks moeten Andrien Verhagen en Monique Stieger voor ogen hebben gehad, toen ze als vrijwilligers van het Lilianefonds voor Memories & Dreams, een initiatief van het Symfonisch Blaasorkest Drunen (de Harmonie), het thema ‘Grenzeloos talent’ in de steigers zetten. Annelies van der Sanden schreef al uitvoerig over het initiatief en over het grote feest van Memories & Dreams in november, in haar artikel van 16 september op deze site: halloheusden.nl/2018/09/memories-and-dreams-is-ook-schilderen-dineren-en-veilen-liliane-fonds/ […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee