Memories and Dreams Grenzeloos Talent voor Liliane Fonds

Nog een week of tien te gaan en dan barst het spektakel weer los in de tot concertzaal omgebouwde sporthal De Slagen. Met het overlijden van trombonist en contrabassist Peter de Jongh verloor het Symfonisch Blaasorkest van Harmonie Drunen een trouw lid en geliefd muzikant, een memory die nog lang levend zal blijven binnen de vereniging. Het weerhoudt de organisatoren van Memories and Dreams er niet van om nieuwe dromen waar te maken.

Big room overleg
Met Sebastiaan de Gouw als ‘baas van het spul’, in het dagelijks leven digital program, interim en change manager, zijn er wat engelse termen geslopen in de vergaderingen die nodig zijn om alle ‘ins and outs’ te bespreken, zaken met elkaar af te stemmen en aan het eind van de ochtend in een ‘wrap up’ samen te vatten. Op deze eerste septemberdag, met nog tien weken te gaan, wordt er stevig ‘gebrainstormd’ en ‘gefocust’ en zoeken de 25 vrijwilligers van M&D naar oplossingen voor nog te ondernemen acties. Steven Berdenis van Berlekom, de nieuwe directeur van het Liliane Fonds, luistert mee en klappert bijna met zijn oren als hij hoort wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een zo groot evenement.

Commissies
Om de werkzaamheden naar soort te verdelen zijn er commissies ingericht met elk een voorzitter. In de commissies zijn eveneens vrijwilligers van het Liliane Fonds opgenomen, die meedenken en doen wat mogelijk is vanuit de eigen organisatie. Er is een commissie Fundraising met aan het hoofd André van der Lee. Zijn crew bestaat uit 9 personen van enthousiaste mensen en hij deelt alvast mee dat de Dinner Show, met de verkoop van 400 kaarten, volledig is uitverkocht. Ook de seniorenavond, aangeboden en begeleid door de Lionsclub Drunen Langstraat is met 600 concertbezoekers al bij voorbaat een succes.

Ervaren mensen
Leo Rodenburg voert het Facilities team aan en heeft een overzicht gemaakt van de stand van zaken op dit ogenblik. Groen = gereed, oranje = ‘in process’ en rood = nog te regelen. Veel groen en oranje in de posten ‘papierwerk’ (vergunningen etc.), ‘grote posten’ (licht, geluid en podium etc.) en ‘overige hardware’ (toiletwagens, tapijttegels etc.). Er valt nog aardig wat te regelen op het gebied van personeel en keuken. Maar Leo heeft ervaren mensen in zijn team die weten hoe je in de laatste weken voor zo’n omvangrijk project moet knallen.

Solisten uit de regio
Dan is er nog de Programma- oftewel creatieve commissie. Het muzikale gedeelte staat al een tijdje op de rit, sinds de concerttour in en rond Napels van afgelopen mei, wordt er verwoed gerepeteerd aan een veertigtal nummers. Geselecteerde solisten uit de regio bereiden zich voor en zullen binnenkort samen met het orkest verder gaan om tot een perfecte samenklank en gloedvolle presentatie te komen. Ook de aankleding van de zaal valt onder deze commissie die onder andere creatieveling Monique Stieger binnen haar gelederen heeft.

Verrassingen
Gaandeweg de voorbereidingen van M&D blijkt dat er nog ruimte is voor verrassingen en nieuwe initiatieven. Zo melden de PR mensen dat een groot meubelbedrijf op een groot scherm bij haar vestiging in Waalwijk reclame gaat maken voor het evenement. Komt André met het nieuwtje dat het mogelijk is om op een van de publieksavonden een VIP arrangement te boeken waarmee de gelukkige bezitter geheel ontzorgd en voorzien van een natje en droogje de avond kan doorbrengen en vieren.

Kunstveiling
Een deelproject tijdens de Dinner avond is de kunstveiling die wordt gepresenteerd door BN’ers Lucille Werner en Frans Leidelmeijer. Er wordt een aantal prachtige kunstwerken aangeboden, waaronder een jurk, ontworpen door Addy van den Krommenacker, en gemaakt van doeken uit Oeganda. Voor de hoogste bieder wordt dit unieke kleedje geheel op maat gemaakt.

Meer informatie en verhalen omtrent M&D zijn te lezen in een van de volgende artikelen die aan dit onderwerp besteed zullen worden. Intussen kun je een kijkje nemen op www.memoriesanddreams.nl en alvast een plekje reserveren voor een van de publieksavonden op 16 en 17 november. De ervaring leert dat vooral de tribuneplaatsen rond deze tijd hard gaan. Zaalplaatsen zijn nog ruimschoots voldoende beschikbaar.
4 september 2018 © Tekst Annelies van der Sanden, foto’s www.harmonie-drunen.nl

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee