10 september 2018 |
0
0

Heusden Proeven

Iedere tweede en vierde zaterdag van de maand vindt de wandeling Heusden Proeven plaats. Zaterdag 22 september is het weer zover. Begeleid door een verhalenverteller maak je een ontdekkingstocht door het vestingstadje Heusden en ervaar je de rol van voedsel door de eeuwen heen.

Hoe deden rijke edelen zich tegoed aan kostelijke maaltijden van everzwijn, fazant, gans en kelken vol wijn, terwijl het ‘klootjesvolk’ het moest doen met een stuk oud brood of pap? Wat was de rol van stadsboeren en molenaars? Waarom dronken zelfs jonge kinderen al bier? Hoe kwam het dat Heusden floreerde door de handel in wijn, cichorei en hop? Wat was het belang van de zalmvisserij? Hoe werden de monden in een garnizoensstad gevuld ten tijde van oorlog? Aan de hand van smeuïge verhalen en het bezoek aan een tiental verrassende locaties krijg je antwoord op deze en nog veel meer vragen. Je proeft Heusden letterlijk, want tijdens deze smakelijke tijdreis krijg je diverse hapjes en drankjes aangeboden, waardoor je de sfeer van weleer optimaal beleeft. De eerstvolgende wandeling vindt plaats op 22 september. Vertrek 14.30 uur vanaf het Bezoekerscentrum, Pelsestraat 17. Reserveer tijdig, want vol=vol.

Meer informatie: www.hbtheusden.nl

10-9-2018 © tekst en foto’s HBT

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee