02 september 2018 |
0
0

Heusden heeft nu eigen bowlingbanen

Met een worp van Jop (2) en Siem de Ruijter (4) werd zaterdagmiddag 1 september de bowlingaccommodatie met steengrillrestaurant aan de Hoge Heide te Vlijmen geopend. Naast indoorsoccer, soccersquash, squash, poolfootball en bumperz kun je voortaan dus ook bowlen in Fun- en Belevingscentrum De Hoge Heide. Voor eigenaar Peter de Ruijter betekent het dat zijn droom werkelijkheid is geworden.

Het ondernemersbloed zit Peter de Ruijter in de genen, zowel aan vaders- als moederskant. Als 22-jarige werd hij exploitant van Sportcentrum De Hoge Heide, met zijn vader als financier. Peter breidde het in de loop der jaren met allerlei fun-activiteiten gestaag uit tot het bruisend centrum dat het nu is. In het centrum huizen ook tennisvereniging LTC De Hoge Heide, dansstudio Studio Max en fitnesscentrum Total Fit, met gespecialiseerde fysiotherapeuten. Omdat de naam nu niet langer meer de lading dekt van louter sportcentrum is die onlangs aangepast.

“Het is nu veel meer een horecaonderneming geworden”, zegt De Ruijter. “Daarom hebben we ook voor de slogan: ‘happen, stappen, bewegen’ gekozen.” Lef, doorzettingsvermogen en idealen liggen eraan ten grondslag. Maar volgens zijn moeder ook een gedegen voorbereiding, want Peter zoekt eerst alles grondig uit voordat hij beslist.

De keuze

Peter: “Er wordt vaak gezegd dat het voor mij eenvoudig is met een vader als financier. Dat is echt niet meer zo, nu is het de bank waarmee ik als ondernemer te maken heb. Er moest wat meer leven in de brouwerij komen, meer inkomsten ook. Allerlei plannen hebben we bekeken, zoals een binnenspeeltuin etc. Zo’n 1,5 jaar geleden viel de keuze op bowlen in combinatie met steengrillen. We denken daarmee de spijker op zijn kop geslagen te hebben.” Zijn droom is daarmee grotendeels werkelijkheid geworden.

Hier gebeurt het

De zes bowlingbanen liggen vlak voor de opening te schitteren in felle kleuren. De banen hebben dezelfde officiële afmetingen als wedstrijdbanen, maar De Ruijter spreekt vooral het funpubliek aan met de nieuwste touwmachines die op luchtdruk aangestuurd worden en nauwelijks tot geen storingen vertonen. “Uniek in de bowlingmarkt en een plezier voor de funbowlers. We gaan een bowlingcompetitie opzetten en willen dat mensen zich hier thuis voelen. Hier gebeurt het.”

Arrangementen

Deze middag is het nog rustig in het steengrillrestaurant van waaruit je op de bowlingbanen kijkt. Het kleine restaurant heeft een kaart met variaties in steengrill, pizza’s en toetjes. Aan de kaart worden nog wat vegetarische mogelijkheden toegevoegd. Voor 44 personen is er plaats. Als gezelschappen groter zijn, wordt er naar een alternatief gezocht in feestzaal of bargedeelte. Allerlei arrangementen kunnen geboekt worden, zoals 1 uur bowlen en 2 uurtjes steengrillen etc. Dat er een behoefte is aan leuke kinderfeestjes, bedrijfs- en familie-uitjes blijkt al voor de opening. “De reserveringen voor kerst komen al binnen”.

Voorlopige site

Niet alles is voorspoedig verlopen. “Wij zijn nog druk bezig met het realiseren van onze nieuwe website met online reserveermodules voor de losse activiteiten, kinderfeestjes en arrangementen.” Wie een reservering wil plaatsen voor bowling, bumperz, poolfootball of gecombineerde arrangementen met eten kan contact opnemen via 073-5119657 of een bericht achterlaten via het contactformulier op www.dehogeheide.nl. Daar wordt dan volgens De Ruijter heel snel op gereageerd. “Ik blijf doordromen over uitbreiding van de arrangementen en meer soorten uitjes”, zegt hij tot slot.

2-9-2018 tekst Rieky Schalken, foto’s Ad van Kessel 

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee