29 september 2018 |
0
0

Harry Elshout van VTC krijgt koninklijke onderscheiding

De Vrije Tijds Club in Drunen, voorheen Het Zorgenkind geheten, een club voor mensen met een beperking, bestaat 50 jaar. Dus een gegronde reden op zaterdag 28 september voor een feestje in de clubruimte van VTC in De Zandley. Dubbel feest, omdat Harry Elshout, die al 30 jaar de kartrekker is, uit handen van waarnemend burgemeester Augusteijn een koninklijke onderscheiding kreeg uitgereikt.

De volgende omschrijving van zijn vele verdiensten werd gegeven: “De heer Harry Elshout is ruim 30 jaar de kartrekker van de Vrije Tijds Club (VTC/voorheen Zorgenkind) voor mensen met een beperking. Officieel voorzitter, maar in de dagelijkse praktijk is hij manusje-van-alles. Zijn enorme inzet weerspiegelt zich in de continuïteit van de groep, die elke maandagavond bij elkaar komt om deel te nemen aan verschillende activiteiten.

In de afgelopen 30 jaren heeft de heer Elshout heel veel taken die bij het goed functioneren van een dergelijke Club horen op zich genomen. Zo was/is hij naast voorzitter, geheel op vrijwillige basis ledenadministrateur; beheerder van de financiën; contactpersoon voor leden, vrijwilligers, ouders van de leden, sponsoren en externe partners. Maar hij is ook de man die het wel-en-wee van de leden en vrijwilligers bijhoudt en hen zo nodig een beterschapskaartje stuurt of een bezoekje brengt.

Sinds enkele jaren is de heer Elshout ook als vrijwilliger betrokken bij ContourDeTwern; hij helpt cliënten van deze organisatie bij hun administratie, bij het doen van boodschappen en is incidenteel ook inzetbaar als vrijwilliger bij vervoer.” Harry Elshout gaat voortaan als Lid in de Orde van Oranje-Nassau door het leven.

29-9-2018 © foto Dick Buskermolen

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee