05 september 2018 |
0
0

Groot succes 1e editie Kermisproloog met paarse trui

Zaterdag 1 september stond de 1e editie van de Kermisproloog op het programma. Een korte  fietstijdrit zoals in elke grote wielerronde plaatsvindt. De kermis in Haarsteeg is verzet naar het eerste weekend van september en de Kermisproloog wordt geboren.

“Het moet reuring bij de inwoners en nieuw leven in het dorpscafe ‘de Steeg’ brengen. Dat is volgens het comité Kermisproloog wel gelukt”, aldus William van Son. Op zaterdagmiddag tijdens de opening van de kermis is het bedrag bekend gemaakt wat er op dit moment bij elkaar gebracht is door inwoners en ondernemers samen. De cheque met een bedrag van 481.000 euro wordt officieel overhandigd aan wethouder Thom Blankers.

Startschot

Na deze bekendmaking werd de focus verzet naar de Kermisproloog waar na het voorprogramma van de kinderen Marco Profitlich met Startnummer 1 officieel om 17.00u werd weggeschoten door Arnold Stam voor zijn 7,2km. Arnold was speciaal naar Haarsteeg gekomen, niet alleen voor het startschot, natuurlijk deed hij zelf en 2 van zijn zonen ook mee.

Dopingcontrole bij Danny

De eerste tijd werd gezet door Marco, er werd volop gestreden, en de tijden lagen dicht bij elkaar. Maar bij de Amateurs was na 36 ritten Danny Stam met een tijd van 8 minuten en 49 seconden iedereen te snel af. Het gemiddelde kwam daarmee op zo’n 46 km per uur.
De winnaar moest natuurlijk nog wel even langs de dopingcontrole welke bij de finish werd gehouden. Na de test zat het gelukkig goed met de dopingcontrole bij Danny, maar bij een aantal deelnemer was de EPO-waarde wel wat verhoogd. Bij de 50-plus hield Bert de Vaan tot de laatste rit lang de koppositie maar moest deze toch afstaan aan Dirk Keijnemans (65) in een tijd van 9 min 28 seconden.

‘We duun We!’

Bij de jeugd tot 14 jaar ging de 1e prijs naar Bart van Bijen en in de kermisklasse waar alles geoorloofd was, mits geen e-bike, ging de prijs naar een koppel ‘We duun We!’ op de tandem.
Met bijna 90 deelnemers aan de start kunnen we zeker spreken van een groot succes daar we op 60 hadden gerekend aldus William van Son. We gaan dus zeker voor een 2e editie ‘kermisproloog’ in 2019 tijdens de kermis van Haarsteeg. De eerste toezeggingen zijn inmiddels gedaan.

5-9-2018 © tekst en foto’s comité Kermisproloog en Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee