15 september 2018 |
0
0

Een bijzondere ontmoeting

Grote drukte op de parkeerplaats van het Tweede Huis aan de Vlaemsche Hoeve in Vlijmen. Glimmend nikkel van een 40-tal motoren blinkt er in de ochtendzon. Het blijkt om een alternatief voor de truckersdagen te gaan, waarbij aanhoudend claxonnerende trucks kinderen met een verstandelijke beperking hoog zittend op de bijrijderstoelen een prachtige dag bezorgden. Ook hier een soortgelijke rondrit met ‘de gasten’ van het Tweede huis en het Thomashuis.

Motorrijder Wesley uit het Zeeuwse Serooskerke met een T-shirt van de grungeband Nirvana wekt mijn nieuwsgierigheid. Een ruige gast? Niets is minder waar. Minstens 25 keer per jaar reist hij op zijn prachtige Honda met zijspan her en der het land door voor zulke tochten. Zijn ouders zijn ook fervente motorrijders en namen eerder aan dergelijke tochten deel. Zo is een balletje gaan rollen. Hij geniet van het gezelschap van de duopassagier en de bakkenist in het zijspan, die telkens weer een fantastische beleving hebben. Secuur worden de motorjacks en veiligheidsgordels vastgemaakt, de helmen op en dan wordt de gaskraan beheerst opengedraaid, langzaam vertrekt de stoet richting de Kennedybrug.

15-9-2018 tekst en foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee