D66 Heusden wil aanpak onveilige kruising Klinkert-Duinweg

De Democraten in de Heusdense raad willen dat de gemeente de onveilige aansluiting Klinkert-Duinweg gaat aanpakken. Op deze route bevindt zich veel recreatief fietsverkeer. De fietsroute maakt onderdeel uit van het Rondje duinen. Deze route wordt drukbezocht, zeker in de zomermaanden en in de weekeinden. De fietspaden op deze route zijn grotendeels gescheiden van het autoverkeer. Dat geldt helaas niet voor de aansluiting van Klinkert op de Duinweg, aldus D66.

Fietsers die uit het bos komen moeten de Duinweg oversteken om het fietspad langs de Duinweg te kunnen bereiken. Onduidelijk is waar de fietsers moeten oversteken. Een deel van de aansluiting is half-verhard. Naast de boom ter plekke ligt een slordig gestort strookje asfalt.

Automobilisten mogen op de Duinweg niet harder rijden dan 60 km/u. De weg nodigt echter uit tot harder rijden. Automobilisten kunnen uit de weginrichting niet goed opmaken dat fietsers hier oversteken. En er ligt ook nog een bocht in de weg. Dit zorgt voor een onveilige situatie.

D66 vindt het belangrijk dat de verkeersveiligheid in de gemeente versterkt wordt, zeker voor fietsers. Daarnaast vertegenwoordigt de fietsroute Rondje duinen een wezenlijk economisch belang; gelet op de vele horecagelegenheden rond deze route.

Daarom heeft de fractie het college gevraagd snel met een aanpak te komen. De fractie heeft ook een suggestie gegeven voor een nieuw fietspad, rechtstreeks van De Klinkert naar Giersbergen. Een route die de huidige zandpaden volgt. Met zo’n nieuw fietspad hoeven recreanten die het Rondje duinen willen fietsen niet meer de Duinweg over te steken.

 

27-9-2018 © tekst en foto’s D66 Heusden

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee