24 september 2018 |
0
0

Bestuur Voorste Venne supertrots op resultaat renovatie

Terecht is voorzitter Francis Pelders hartstikke trots op het resultaat van de gerenoveerde Voorste Venne in Drunen. Wie de nieuwe entree aan het Anton Pieckplein betreedt, loopt namelijk een modern, licht eigentijds gebouw binnen met een industriële uitstraling door de gietvloeren, de kleuren, zwart, grijs, wit van de inrichting en het bruin van de robuuste houten pilaren en draagbalken. De buitenzijde is geschilderd in de zo vertrouwde traditionele Elfteling-kleuren.

Binnentuin met buitenexposities

De toekomstige bezoekers van het gerenoveerde complex zullen verrast zijn door de eigentijdse uitstraling. Het gebouw in carrévorm heeft een gang langs de vier zijden van de in het midden centraal gelegen open binnentuin, waar de opgeknapte fontein schittert in het aanwezige zonlicht op deze middag. Volgens de voorzitter is het de bedoeling dat in de binnentuin buitenexposities plaatsvinden, het terras als ontmoetingsplek functioneert, de ‘Hunenhoffers’ er gaan jeu-de-boules spelen en er evenementen plaatsvinden.

Sponsoring

“Het budget voor het opknappen van de binnentuin zat niet in die 5,2 miljoen voor de renovatie. Via sponsoring proberen we 100.000 euro bij elkaar te sprokkelen. Dat doen we onder andere door de verkoop van een mapje á € 15,-, dat een fietsroute bevat langs 11 markante punten in de gemeente, met na afloop een kopje koffie in de Voorste Venne. Kunstenaar Ad van Bokhoven heeft 11 handgeschilderde schilderijtjes gemaakt, waarvan de printafdrukken in het mapje zitten. Ook via subsidies van het VSB-, Oranje- en het Stimuleringsfonds van de Rabobank en via sponsoren hopen we het benodigde geld binnen te halen.”

Panelen kunstwerk Stuifzand

Het gerenoveerde complex van de Voorste Venne telt 5000 m2 bebouwd oppervlakte, veelal op de begane grond en op sommige plaatsen op de bovenverdieping met bijvoorbeeld een aparte vergaderruimte. Opvallend zijn de glaspanelen met opschrift in diverse wanden, afkomstig van een kunstwerk dat eens het Raadhuisplein in Drunen sierde en de zandverstuiving in de Drunense Duinen symboliseerde. De panelen hebben een nieuwe plek en functie gekregen in de Voorste Venne en zorgen nu voor transparantie en doorkijkjes.

Cultuurcafé

Voortaan gaat alles en iedereen via de centrale ingang, waar naast de receptie een van de drie bars een prominente plaats heeft in het nieuwe cultuurcafé. Aansluitend aan deze ruimte begint de gang met garderobe. Bar nummer 2 staat in de foyer van het theater, dat via schuifdeuren bij de evenementenzaal kan worden getrokken, waardoor een ruimte voor 800 mensen ontstaat. Pelders: “We hebben bewust gekozen om alles centraal te doen. De grote ontmoetingsplek is het cultuurcafé, waar alle verenigingen gebruik van gaan maken. Daar gebeurt het. Ruimtes aan de gang zijn bestemd voor de Aleph, die hoofdhuurder is. Op verschillende plekken zijn door Laura Hoeks, directeur van de Aleph, kleurige printtaferelen ontworpen die diverse wanden sieren.”

Verrassing

Het nieuwe logo straalt een nieuwe tijd uit. Met 5 á 6 Fte’s voor het management, de schoonmaak, de administratie en het beheer gaat de Voorste Venne van start. “We hebben nog geen nieuw theaterprogramma. Met een theaterzaal met 350 stoelen, zijn we middelgroot en willen niet al te veel risico’s lopen. We gaan uitzoeken of er samenwerking mogelijk is op het gebied van bijvoorbeeld contracten afsluiten met organisaties en instellingen in Waalwijk en Den Bosch. We hebben wel al veel boekingen van verenigingen voor zalenverhuur.”

Pelders is een tevreden mens. “We zijn supertrots op het resultaat. Je moet niet vergeten dat we vier jaar bezig zijn geweest om dit voor elkaar te boksen.”
De officiële opening op 26 oktober is ook de start van een driedaags feestprogramma. “Dat programma is uitbesteed, voor ons als bestuur is het ook een verrassing.”

24-9-2018 © tekst Rieky Schalken, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee