21 september 2018 |
0
0

Aanpak zwerfafval op Keep it Clean Day

Elke 3e vrijdag van september is het Keep it Clean Day, een dag waarop mensen de handen ineen slaan tegen zwerfafval. Een van de vijf aanmeldingen in Heusden voor meedoen aan deze dag was het Drunense d’Oultremontcollege, waar wethouder Mart van der Poel een snoeproute opende, waarop een 4-tal afvalbakken geplaatst zijn om zwerfafval tegen te gaan.

Bureau De Bries begeleidt de gemeente Heusden bij projecten die gaan over: Slimme ideeën voor een schonere wereld, creëren van kansen in afvalstromen, zoeken naar nieuwe duurzame oplossingen en bewustwording in afvalscheiding. Projectbegeleider Erik van de Wiel bezocht vrijdag 21 september ’s morgens eerst twee basisscholen in onze gemeente om uitleg te geven over zwerfafval en de noodzaak om daar iets aan te doen.

Met een grote kom gevuld met snoepjes stond hij iets voor 13.00 uur bij de uitgang van het d’ Oultremontcollege in Drunen, het moment waarop de leerlingen de snoeproute van de Aldi  naar school maken. In het kader van de Keep it Clean Day zijn op deze looproute een 4-tal afvalbakken geplaatst om zwerfafval tegen te gaan. De openingen van de vier gifgroene afvalbakken zijn voorzien van spijlen, om te voorkomen dat hier illegaal afval gedumpt wordt. Aan de Keep it Clean Day deden naast de scholieren ook flink wat inwoners mee, die gezamenlijk ervoor zorgden dat er nu minder rommel in de openbare ruimte ligt.

21-9-2018 © tekst van de redactie, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee