23 augustus 2018 |
0
0

Tennisvereniging Achter De Bogen eert Berto Bot

Onze samenleving draait voor een groot deel op de inzet van vrijwilligers. Kanjers zijn het. Een van die kanjers is de heer Berto Bot (86), met een staat van (vrijwilligers)dienst op diverse terreinen waar je u tegen zegt. Het 40-jarig bestaan van LTC Achter De Bogen met het jaarlijkse ‘Louis van Drunen Toernooi’ op 23 augustus werd aangegrepen om hem te verrassen met een koninklijke onderscheiding.  

Dat het Zijne Koninklijke Hoogheid behaagd heeft om Berto Bot tot Lid in de Orde van Oranje Nassau te benoemen is begrijpelijk. Op zijn staat van dienst prijken activiteiten als: oprichter en vrijwilliger van LTC Achter De Bogen, vrijwilliger bij Tafeltje-Dek-Je, surveillant bij het ds. Pierson College en gedurende 4 jaar 24/7 een liefdevolle mantelzorger van zijn echtgenote.

De tennisvereniging Achter De Bogen is volgens locoburgemeester Thom Blankers trots op zijn vrijwilligers, maar zeker supertrots op en blij met Bot. De vereniging wilde die trots en waardering graag op een bijzondere manier onderstrepen. Berto is in vele opzichten een kleurrijk, veelzijdig en zeker geen saai persoon. Als je met hem in contact komt, leer je hem kennen als een echt mensen-mens, als vader trots op zijn kinderen en kleinkinderen, als bestuurder en vrijwilliger binnen de vereniging en omdat het ook zijn sport is, als tennisser. Een bescheiden mens, die verbindt en mensen weet te motiveren.

Blankers blikte terug op de oprichting van de tennisvereniging in 1978.  Al na een korte tijd nam Berto de voorzittershamer op zich. Als ex-ondernemer bleek hij goed te zijn in aansturen en coördineren en onder zijn leiding werd de bouw van clubhuis ‘De Boog Inn’ gestart. Berto was als voorzitter de hoeksteen van de warme, gastvrije vereniging die toen ontstond en nu nog steeds is.

Zelfs nu nog, op 86-jarige leeftijd schroomt hij niet om nog klusjes aan te pakken, met name op het gebied van duurzaamheid en onderhoud. “Het moet toch gebeuren”, is  dan zijn motto. Een overvol terras was er vervolgens getuige van dat de locoburgemeester Berto Bot, in het bijzijn van zijn twee dochters, hun partners en kinderen, de koninklijke onderscheiding uitreikte en de bijbehorende versierselen opspeldde.

 

23-8-2018 © tekst van de redactie, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee