23 augustus 2018 |
0
1

Straatgraffity op Heusdense wegen

In de Prins Hendrikstraat en Torenstraat in Drunen en op de Vendreef in Vlijmen is door de gemeente, in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, straatgraffity aangebracht. Er is voor deze straten gekozen omdat de gemeente hier recent snelheidsgerelateerde klachten over heeft ontvangen of er hebben concrete verkeersongevallen plaatsgevonden. Met het aanbrengen van straatgraffitiy worden automobilisten geattendeerd op hun snelheid. Hierdoor wil de gemeente verkeersdeelnemers, op een andere manier, laten nadenken over de verkeersveiligheid in de straat.

Straatgraffity

De straatgraffity wordt door het bedrijf ANDC geplaatst, in opdracht van de provincie Noord-Brabant. De afbeelding slijt vanzelf weer weg, maar blijft naar verwachting ongeveer twee maanden zichtbaar. De verf is niet schadelijk voor het milieu. In deze straten zijn recent snelheidsmetingen uitgevoerd. Deze worden herhaald nadat de straatgraffity aangebracht is. Zo evalueert de gemeente de effecten van de straatgraffity op het verkeersgedrag van de verkeersdeelnemers.

Brabant gaat voor NUL verkeersdoden

Het aanbrengen van de straatgraffiti maakt onderdeel uit van het provinciale verkeersveiligheidsproject ‘Brabant gaat voor NUL verkeersdoden’. Hierin werken de provincie, gemeenten, politie, Rijkswaterstaat en andere instanties samen aan de verkeersveiligheid onder het motto: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. Samen stimuleren we Brabanders alert te zijn in het verkeer en zich te houden aan de snelheid. Dat is hard nodig, want in 90% van de gevallen komt een ongeluk door menselijk gedrag; niet opletten, hard rijden.

23-8-2018 © persbericht en afb. gemeente Heusden

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee