10 augustus 2018 |
0
0

Pompen voorzien Drongelens Kanaal van Maaswater

Door de aanhoudende warmte en droogte zakt het waterpeil in het Drongelens Kanaal snel met wel 5-10 cm per dag. Om het droogvallen van het kanaal en daarmee vissterfte te voorkomen, zet waterschap Aa en Maas vanaf 8 augustus twee pompen in die ervoor zorgen dat er water aangevoerd wordt vanuit de Maas. Dit is ook in het belang van de in het gebied aanwezige bedrijven zoals boomkwekerijen en tuinders die vaak oppervlaktewater  gebruiken voor de beregening van hun gewassen. 

Pompen
De twee pompen, die samen 5.000 m3 water per uur uit de Maas overpompen naar het Drongelens  Kanaal, zijn waarschijnlijk een kleine week bezig om het water weer op peil te krijgen. Na een dag pompen is het peil al met ruim 10 cm gestegen. Dat gaat goed! Afhankelijk van de regenval de komende periode is inzet langer nodig.

Drongelens Kanaal
Het Drongelens Kanaal loopt van ‘s-Hertogenbosch naar Drongelen. Het kanaal begint in het zuiden van de stad en voorziet delen van de gemeenten Vught en Heusden van water.

10-8-2018 (c) tekst en foto waterschap Aa en Maas

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee