26 augustus 2018 |
0
0

NMV Heusden houdt speurtocht in de natuur

Op zondagmiddag 23 september houdt de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) de eerste NATUURlijk Samen Dag. Een doe-middag voor kinderen (vanaf groep 3), samen met hun ouders of grootouders; een actieve zoektocht in de natuur.

Plaats van de activiteiten: Duinweg 68 in Drunen, het terrein van de voormalige bessenkwekerij, nu een waar paradijsje voor mensen, dieren en planten. Vanaf 13.15 uur staat een bosheksen- of kabouterdrankje klaar. De activiteiten starten om 13.30 uur. Graag wel van tevoren aanmelden via info@natuurenmilieuheusden.nl.

Bewegen, ontspannen en een extra dosis zuurstof en vitamine D in de buitenlucht opdoen maar vooral ‘Samen’tijd en ‘Samen’werking. Samen gezellig en gezond in de natuur bezig zijn, daarnaast spelenderwijs met en misschien ook van elkaar iets leren en ook nog kans op een leuke prijs. In deze middag komt dit allemaal NATUURlijk Samen.

Tijdens een speurtocht door het hele gebied komt u vragen en opdrachten tegen. Deze gaan bijvoorbeeld over de vogels, planten en struiken die in het gebied voorkomen over bijen, over de dode, levende, geringde en vuilbomen en over vossen, hazen en dassen. Verder zullen er uilen- en torenvalkballen worden uitgeplozen: zo kun je zien wat deze vogels allemaal eten.

Daarnaast zijn er vragen en opdrachten die te maken hebben met zwerfafval. Bijvoorbeeld over hoe lang het duurt voordat verschillende soorten zwerfafval door de natuur zijn afgebroken. Er is een natuurverhaal, NATUURlijk tekenen&schilderen, vlierbessendrank en nog veel meer. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

26-8-2018 © tekst en afb. NMV gemeente Heusden

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee