26 augustus 2018 |
0
0

Laatste kans op zonnebloem-ballonvaart

Op 1 september sluit de inzendingstermijn voor de Zonnebloemwedstrijd van de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden.

De wedstrijd kent drie prijswinnaars: voor de hoogste zonnebloem, voor de bloem met de grootste diameter, en voor de zonnebloemplant met de meeste zonnebloemen er in. De hoofdprijs, een ballonvaart met de BallonAIRpoort, wordt verloot onder de drie winnaars van de drie categorieën. Daarnaast zijn er diverse waardebonnen, zaden, fruitbomen, bos bloemen, en nog meer.

Doel van de wedstrijd is om aandacht te vragen voor de teruggang in aantallen insecten, waaronder bijen. De zonnebloem met z’n felgele bloemen trekt veel insecten aan; die krijgen als beloning nectar. Dezelfde bijen die de zonnebloemnectar halen, bevruchten ook ons fruit en groenten. Zodat ook wij kunnen blijven eten.

Als je je nog niet aangemeld hebt, doe het dan snel via info@natuurenmilieuheusden.nl . Het wedstrijdreglement kun je vinden op de site van de vereniging, www.natuurenmilieuheusden.nl.

26-8-2018 © tekst NMV Heusden, foto Dick Buskermolen

 

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee