20 augustus 2018 |
0
0

Expositie en film over Romy Schneider (1938 – 1982)

Drunenaar Edward Haring is gefascineerd door het levensverhaal van Romy Schneider. Hij heeft speciaal voor de Bibliotheek Drunen een tentoonstelling over haar werk en leven samengesteld. Er zijn  boeken, kranten, oude magazines en foto’s (met uitleg) van plaatsen in Europa te zien, die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van de filmdiva. De expositie met bijzondere verzameling over het bewogen leven van deze actrice kun je van 20 augustus tot en met 29 september in de bibliotheek van Drunen bezoeken. Op donderdagavond 20 september wordt er in de bibliotheek een speciale filmavond gehouden, entree gratis.

Op 23 september is het 80 jaar geleden dat Romy Schneider werd geboren. Haar bekendheid heeft ze vooral te danken aan haar hoofdrol in de romantische Sissi-films uit de jaren vijftig. Het succes dat ze hiermee behaalde, bezorgde haar een suikerzoet imago, dat ze later (tevergeefs) van zich af heeft geprobeerd te schudden. Romy werkte na de Sissi-trilogie met de beste regisseurs ter wereld en werd de grootste actrice van de Franse cinema in de jaren zestig en zeventig, waar ze de ene briljante rol na de andere vertolkte.

Romy Schneider begon jong met acteren en haar leven is een aaneenschakeling van triomfen en tragiek. Ze won grote filmprijzen, maar kende ook roerige relaties en een tragisch ongeval waarbij haar zoon om het leven is gekomen. Romy is op 43 jarige overleden aan een hartaanval.

Op donderdagavond 20 september vindt in de bibliotheek de filmavond plaats, aanvang 20.00 uur. Edward Haring kiest zijn favoriete film met Schneider in de hoofdrol uit zijn eigen collectie. De expositie is tot en met 29 september te bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek, Rooseveltstraat 32, Drunen.

20-8-2018 © tekst en foto’s bibliotheek Drunen

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee