05 juli 2018 |
0
0

WielerCafé Vlijmen

Wielervrouwen en de gevaren van het wielrennen

Het Wielercafé Vlijmen, voor de zesde keer alweer georganiseerd door Stichting WielerWereld Vlijmen, mocht zich opnieuw verheugen in een ruime belangstelling. Ruim 130 bezoekers genoten in de kantine van voetbalvereniging Vlijmense Boys van een gezellige wieleravond, waarin ditmaal wielervrouwen en de gevaren in de wielersport de hoofdrol speelden.

De avond werd geleid door oud-Brabants Dagblad journalist Henk Mees samen met NOS-analist Danny Nelissen. Als eerste kregen zij Raymond Thebes aan tafel. De oud-winnaar van etappes in Olympia’s Tour en de Ronde van Limburg vertelde over de vreemde manier waarop hij beroepsrenner werd en hoe hij daarna niet echt geaccepteerd werd binnen de TVM-ploeg van Cees Priem. Na het intermezzo door Jace van de Ven met een ode aan Joop Zoetemelk en zijn Tour de France zege in 1980 was het de beurt aan de wielerdames Riet Boom, Elly Stam en Regina van der Heijden, alle drie moeders van succesvolle wielrenners:

Lars Boom, Maikel, Danny en Remco Stam en Michiel van der Heijden. Zij spraken over hoe zij omgaan met het wielerleven van hun zoons en over hun beleving en de gevaren van het wielrennen.
Na de pauze vertelde Kai Reus zijn verhaal. De wereldkampioen bij de junioren (2003) kwam in 2007 tijdens een trainingsrit in de Alpen zwaar ten val, keerde nog wel terug in het peloton maar stopte na een nieuwe harde val in 2016 met wielrennen. Hoewel hij nog wel enkele keren op zijn oude niveau wist terug te keren, was de impact van zijn eerste val dusdanig dat hij nooit lang de juiste focus op het wielrennen meer wist vast te houden.

Na de traditionele wielerquiz Petje Op – Petje Af werd de avond afgesloten met de huidige ploegleider Michel Cornelisse, die aanstekelijk vertelde over zijn carrière als wielrenner met maar liefst 67 overwinningen als beroepsrenner én zijn belevenissen en inzichten als ploegleider. Waarmee het Wielercafé ruim over de tijd heenging met niets anders dan tevreden thuisgangers.

Reacties of aanvullingen op dit of vorige artikelen? Mail naar redactie@halloheusden.nl Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

Foto’s zijn te vergroten door op het vergrootglas te klikken.

 

© 2018 Foto’s Ad van Kessel

© 2018 Tekst Ben Libregts

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee