23 juli 2018 |
0
0

Ook zonnebloemen krijgen ‘t zwaar te verduren

De komende twee weken krijgen alle planten het door droogte en hoge temperaturen zwaar te verduren. Ook de zonnebloemen die meedoen aan de Zonnebloemwedstrijd van de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden. Deelnemers wordt aangeraden in ieder geval te zorgen voor voldoende water voor de planten. Verder lopen de zonnebloemen in dit stadium het risico om te vallen. Als dat dreigt mag de plant gestut worden.

Doel van de wedstrijd is om aandacht te vragen voor de teruggang in aantallen insecten, waaronder bijen. De zonnebloem met zijn felgele bloemen trekt veel insecten aan die nectar als beloning krijgen. Dezelfde bijen die de zonnebloemnectar halen, bevruchten ook ons fruit en groente, zodat ook wij die kunnen blijven eten.

 

Wedstrijd

Bezoekers van het voorjaarsfestival voor Vrolijke Vlinders en Blije Bijen, dat door de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden georganiseerd is, kregen bij vertrek een paar zonnebloemzaden mee voor de wedstrijd ‘Wie kweekt de grootste zonnebloem (in doorsnede), de hoogste zonnebloem (in lengte) en de meeste bloemen uit een zaadje’.

Maar ook als je zelf je eigen zaad hebt gebruikt, kun je nog steeds meedoen aan de wedstrijd (tenminste als de zonnebloem in de gemeente Heusden groeit). Meld je aan via info@natuurenmilieuheusden.nl. Hoofdprijs is een ballonvaart ter waarde van € 165,-. Daarnaast zijn er diverse waardebonnen, zaden, fruitbomen, bos bloemen en nog meer prijzen te winnen. Meedoen kan iedereen in Heusden, ook als je zelf zonnebloemzaden hebt gekocht en gezaaid.

23-7-2018 © tekst NMV gemeente Heusden, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee