Wat te doen bij ongevallen en (acute) ziektes

De EHBO-vereniging Drunen-Elshout start op 1 oktober met een Basiscursus EHBO. Waarom deelnemen aan een basiscursus?

Je kind gaat bijvoorbeeld graag op verkenning de natuur in. Je gaat altijd mee naar de sportwedstrijden van je zoon of dochter. Je wilt graag weten wat je moet doen als ze een blessure oplopen. Of als  iemand uit het publiek opeens een beroerte krijgt. Je wilt weten wat je moet doen als iemand zich lelijk verbrandt aan kokende hete thee. Zo maar een paar voorbeelden van alledaagse situaties, waar je mee geconfronteerd wordt en dan….

Als je wilt weten wat je moet doen bij ongevallen en (acute) ziektes, dan is de basiscursus EHBO dé manier om niet hulpeloos te hoeven toekijken. In deze cursus leer je eerste hulp te verlenen in tal van situaties. Geen duffe lesstof, maar het geleerde al in de lessen actief toepassen aan de hand van nagespeelde praktijkvoorbeelden. Daarbij wordt een Lotus (iemand die het slachtoffer speelt) ingezet. Het is dus vooral een doe-cursus.

Na de cursus weet je: hoe je een wond moet verbinden, wat je moet doen als iemand een gebroken been of arm heeft, hoe je een teek moet verwijderen, wat je moet doen als iemand bewusteloos is, wat je moet doen bij een epileptische aanval, hoe je iemand moet reanimeren (inclusief bediening van de AED) en nog veel en veel meer.

Op maandag 1 oktober start de EHBO vereniging Drunen-Elshout met deze basiscursus EHBO. De cursus duurt 13 avonden en wordt afgesloten met een officieel examen dat wordt afgenomen door het Oranje Kruis. De kosten bedragen 165 euro, inclusief examen en boekje. Personen met een Heusdenpas zijn natuurlijk welkom. Omdat de cursus door het Oranje Kruis wordt gecertificeerd, worden de kosten door vrijwel alle zorgverzekeraars (deels) vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden. Meer informatie kunt u krijgen bij het secretariaat van de vereniging: secretariaat@ehbodrunenelshout.nl.

10-7-2018 tekst en afb. EHBO-vereniging Drunen-Elshout

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee