Medewerkers van Aa en Maas en IVN zetten vissen van de deels drooggevallen Snelle Loop over naar de Aa (omgeving Mortel/Beek en Donk)
23 juli 2018 |
0
0

Help de vissen een handje

Het is warm en droog in Nederland en zo ook in het Oost-Brabant, het beheergebied van waterschap Aa en Maas. Veel mensen genieten van het mooie weer, maar de droogte heeft ook een keerzijde. In veel beken en sloten in ons gebied staat het water inmiddels laag en soms staat er zelfs helemaal geen water meer in. Met alle gevolgen van dien voor waterdieren en –planten. Vooral vissen hebben het zwaar. Wat kunt u daaraan doen?

Vissen in nood

Door de hoge temperaturen zit er minder zuurstof in het water, zodat vissen moeilijker kunnen  overleven.  Als het water dan ook nog eens laag staat, is het nog lastiger. Als u een locatie aantreft waar vissen in moeilijkheden zijn of waar u andere bijzonderheden aantreft die met droogte of waterkwaliteit te maken hebben, dan kunt u dit bij ons melden via 088-1788000 of OM_waterkwaliteit@aaenmaas.nl

Vist u zelf of recreëert u op een andere manier in of bij het water, dan verzoeken wij u  zorgvuldig om te gaan met de vissen. Als we samen oog hebben voor de situatie waarin vissen zich nu bevinden, helpen we allemaal mee aan het behoud van een goede visstand en een gezond ecosysteem.

 

Wat doet het waterschap?

Het waterschap voert waar mogelijk extra water aan om haar watergangen van extra water te voorzien. Op deze manier proberen we natuurgebieden te beschermen. Het waterschap controleert  continue de waterlopen die dreigen droog te vallen en kijkt of er locaties zijn waar vissen in de problemen komen. Daar waar mogelijk proberen we de vissen te vangen en te verplaatsen naar de dichtstbijzijnde en meest geschikte locatie. Zo hebben we vrijdag 20 juli honderden vissen uit de Snelle Loop tussen De Mortel en Aarle-Rixtel overgezet naar de Aa bij Beek en Donk.

23-7-2018 © tekst en foto Aa en Maas

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee