02 juli 2018 |
0
0

Buurtvereniging Willemien viert 35e verjaardag

Vijfendertig jaar geleden vierde het  echtpaar Van der Geld uit de Anjerstraat in Drunen op uitbundige wijze hun gouden bruiloft. Deze feestelijke gebeurtenis vormde voor de buurtgenoten aanleiding tot de oprichting van een buurtvereniging, welke de naam van de bruid ‘Willemien’ meekreeg. Afgelopen zaterdag en zondag vierde deze vereniging haar 35e verjaardag.

Welke betekenis heeft een buurtvereniging in deze tijd van individualisering? Voor ‘Willemien’ is dat geen vraag meer. Gewoon elkaars buurtgenoten leren kennen en mee te leven met hun ‘Wel & Wee’. Zo worden ieder jaar allerlei activiteiten georganiseerd, zoals excursies, wandel- en fietstochten, kinderfeesten en dat soort zaken. Ook wordt aandacht besteed aan het woonmilieu, waarbij de bewoners door het handteren van prikstok en dergelijke nuttige attributen hun leefomgeving schoonhouden. Maar het hoogtepunt in haar bestaan vormt het jaarlijkse buurtfeest. En eens in de vijf jaar wordt er extra aan gewerkt om iets toe te voegen aan deze gebeurtenis.

Geleid door een zeer actief verenigingsbestuur werden afgelopen zaterdag weer alle plezier verschaffende attributen aangewend om er een vrolijk festijn van te maken. En niet onbelangrijk: de vriendelijke hoogzomerzon werkte daaraan mee. Een groot opblaasbaar zwembad werkte daarom als een magneet op de peuters, kinderen en zelfs volwassenen. Gekleed en wel wisten velen zich onder te dompelen om zich spelenderwijs af te koelen. Ook de grote opblaastent vormde een gewilde plaats voor de jeugd om zich springend en voetballend zich uit te leven. De ouderen zochten verkoeling in de grote tent, waar voldoende ruimte was om zich gezellig converserend bezig te houden met hun natje en droogje. En het is juist die combinatie van jong en oud die zo’n dag bijzonder maakt.

In de late avonduren, waarop iedereen huiswaarts was gekeerd konden de organisatoren weer aan het werk om de volgende dag voor te bereiden. Zondagmorgen stond de langwerpige tafel gereed voor een ontbijtsessie. Nou ja, eigenlijk was er sprake van een overvloedige feestmaaltijd met voldoende variatiemogelijkheden.  Bijgaande foto’s geven een beeld hoe het er op dit soort dagen aan toe gaat om de gemeenschapszin in stand te houden. Wellicht een voorbeeld voor andere wijken in onze gemeente om zoiets te organiseren?

2-7-2018 tekst André van der Heijden, foto’s Johan van Arendonk en avanderh

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee