Alzheimer Café Heusden in Sint Janshof

Op donderdag 26 juli vindt weer Alzheimer Café Heusden plaats. Het thema is dit keer: de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), Wet Langdurige Zorg (WLZ) en de ‘zorgval’.

In ‘zorgland’ worden veel afkortingen gebruikt zoals WMO, WLZ, ZVW. Dit is voor veel mensen verwarrend en kan in de zoektocht naar hulp veel frustratie opleveren. De overgang van de ene naar de andere regeling verloopt bovendien niet altijd soepel en er kan sprake zijn van de zogenaamde ‘zorgval’.

Vanuit de gemeente Heusden en Zorgorganisatie Schakelring wordt uitgelegd waar WMO en WLZ voor staan, wanneer is het WMO–zorg en wanneer WLZ en waarvoor kun je bij wie terecht? Hoe kun je ondersteuning aanvragen en is er bijvoorbeeld een eigen bijdrage verschuldigd? Gastspreeksters zijn: Chantal Martens van de gemeente Heusden en Chayenna van de Pol van Schakelring

Om 19.30 uur gaat het café open. Het programma start om 20.00 uur. Om 21.30 uur eindigt het officiële programma. Het café sluit uiterlijk om 22.00 uur. U bent welkom in het Sint Janshof, ingang ontmoetingscentrum De Hop, Pastoor van Akenstraat 30, 5251 BE Vlijmen. Toegang is gratis, aanmelden niet nodig. Voor informatie: Sjef van Herpt tel. 06-37614842, alzheimercafeheusden@gmail.com.

10-7-2018 © archieffoto Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee