Voel je thuis in het Praathuis

Het Praathuis, de multiculturele ontmoetingsplek in de Bibliotheek van Vlijmen, vindt één keer in de twee maanden plaats. De editie van vrijdag 25 mei is echter een maand opgeschoven in verband met de Ramadan. Omdat een aantal vaste bezoekers in deze periode van vasten niet zouden kunnen mee genieten van de lekkere hapjes die iedere keer worden meegebracht, hebben we besloten de volgende editie te houden op vrijdagmiddag 29 juni.

Tijdens deze middag biedt de bibliotheek ruimte om gezellig Nederlands te kletsen. Voor koffie of thee wordt gezorgd, en de bezoekers zorgen voor een lekker hapje. Het Praathuis vormt een mooie gelegenheid om ongedwongen Nederlands te oefenen. We wisselen ervaringen uit en maken kennis met de verschillen en overeenkomsten tussen de verschillende culturen.

Steeds zetten we een ander thema centraal. In juni staat het Praathuis in het teken van; “Wat eten we vanavond?”  Welk ingrediënt ontbreekt nooit in jouw keukenkastje? En wat is je favoriete gerecht om te bereiden? Welk gerecht roept herinneringen op aan jouw cultuur?  Voedingsdeskundige Helscha van Zessen – Sabel is aanwezig om meer te vertellen over eetgewoontes in verschillende culturen.

We zouden het leuk vinden als je een product uit je eigen keuken meebrengt. Een product waar je andere graag meer over zou willen vertellen.

Voel je thuis in het Praathuis

Vrijdag 29 juni van 15.00 tot 17.00 uur

10-6-2018 © tekst en afb. bibliotheek Heusden

 

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee