13 juni 2018 |
0
0

V.V. Haarsteeg viert het 75 jaar bestaan

en gaat ‘Samen op naar 100 jaar’!

Voetbalvereniging Haarsteeg bestaat dit jaar 75 jaar. V.V. Haarsteeg grijpt dit jubileumjaar aan om terug te blikken op de rijke historie en het leggen van het fundament voor de komende jaren. De maand juni is uitgeroepen tot feestmaand en staat bol van activiteiten voor leden en vrijwilligers.

Voetbalvereniging Haarsteeg werd opgericht in 1943. In feite is de de vereniging een voortzetting van een aantal Haarsteegse verenigingen die al sinds 1919 in Haarsteeg voetbalden. Het was uit geldgebrek dat Haarsteeg Vooruit en Viktoria op 19 juli 1943 de handen ineensloegen in de nieuwe vereniging VV Haarsteeg. Deze start werd gemaakt met 115 leden. De thuiswedstrijden werden gespeeld op de velden achter café Zeeuwen en café Achten. Via het sportpark de Ipperhoeve groeide het ledenaantal naar circa 400 leden. In 1989 werd het huidige sportpark Haarsteeg aan de Priemsteeg betrokken. Omdat dit park tussen Haarsteeg en Vlijmen ligt, breekt er een periode van onstuimige groei aan.

V.V. Haarsteeg is een club met een rijke historie die in zijn 75 jaar van bestaan is uitgegroeid van een club met ruim honderd leden naar een club met bijna duizend leden. Naar verwachting neemt het ledenaantal de komende jaren flink toe door de vele nieuwbouw in de omgeving van het sportpark. De ontwikkeling naar een nieuwe organisatiestructuur is in volle gang en daarmee laat V.V. Haarsteeg zien dat zij voorbereid zijn op de toekomst. Het huidige bestuur, hun voorgangers en de vele vrijwilligers laten een mooie bruidsschat achter voor de volgende generatie. Door hun inzet is V.V. Haarsteeg uitgegroeid tot een vitale vereniging met een prachtige accommodatie die nog vele jaren mee kan.

In het proces ‘Samen naar 100 jaar’ werken momenteel veel leden en ouders van leden aan de toekomst van V.V. Haarsteeg. Vanuit de gedachten ‘samen doen’ zijn verschillende werkgroepen aan de slag gegaan met een bepaald thema om de club klaar te maken voor de toekomst. De focus ligt de komende jaren nog meer op het voetbal en dan vooral op de toekomstige generaties.

De maand juni staat in het teken van het vieren van het jubileum. Tijdens deze feestmaand worden toernooien, feesten en andere activiteiten georganiseerd voor de (oud)leden en vrijwilligers. Op vrijdag 15 juni 2018 organiseert de vereniging een receptie voor genodigden waar verschillende sprekers het woord nemen; dit zijn onder andere de wethouder sport en een medewerker van de KNVB. Op zaterdag 16 juni viert de vereniging het jubileum met alle leden en vrijwilligers.

© 2018, tekst en foto’s vv Haarsteeg

 

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee