Prachtige gedichten en fine fleur aan artiesten

Het is zomer en het festivalseizoen is losgebarsten. De Nieuwkuijkse Wiel ligt er momenteel nog rustig bij. Dat gaat zeker veranderen als daar op 23 juni om 19.00 uur het spetterende poëziefestival van start gaat met de naam ‘Heusden Dichter Bij Water’. Dat wordt genieten van slam, rap, muziek in diverse genres, ‘beachdance’ en de winnende gedichten van de poëziewedstrijd. Maar ook met fraaie foto’s van het project Blues in the Marshes.

Met een meegebracht klapstoeltje in het zand, wat lekkers van de aanwezige cateraar en het geluid van kabbelend water op de achtergrond krijg je een zeer poëtisch en soms ook ludiek programma voorgeschoteld, waarin het thema Water centraal staat, gratis en voor niets en geschikt voor jong en oud. Daar aan de waterkant.

 

Waarom dit festival?

HalloHeusden wil een wezenlijke bijdrage leveren aan 700 jaar Heusden, maar ook met haar website midden in de Heusdense samenleving staan en indien nodig voor spektakel zorgen. Voor het thema Water is gekozen, omdat in de zeven eeuwen lange geschiedenis van Heusden dat element een belangrijke rol speelde. En zo is Heusden Dichter Bij Water geboren. Het evenement is mogelijk gemaakt dankzij een aantal sponsoren, waaronder de gemeente Heusden.

 

Facilitaire zaken

Het programma van de 23ste juni start om 19.00 uur. Bij de Nieuwkuijkse Wiel is parkeergelegenheid, maar het publiek wordt aangeraden om op de fiets te komen, tenzij dat vanwege een uit de kluiten gewassen aantal klapstoeltjes niet mogelijk is.  Als de duisternis invalt, zo rond 22.30 uur, is het festival afgelopen. Bij slecht weer wordt het festival verplaatst naar een binnen-locatie. Kijk daarvoor op halloheusden.nl.

 

Programma

Met trots meldt het organisatiecomité van HalloHeusden dat het erin geslaagd is om de fine fleur onder de plaatselijke artiesten te ‘contracteren’, uiteenlopend van de voormalige wereldkampioenen streetdance Joni Moniharapon en Jamie Verhey (beiden 13 jaar) en de wedstrijdgroep Black Out tot de klassiek geschoolde zangeres met de gouden stem: Esmeralda Schütz. De aftrap van het festival gebeurt door presentator Luc van Laar en organiserend voorzitter George Rouhof, waarna poëtische rap van het George Kush Collective zal klinken. Verder staan op de artiestenlijst optredens van coryfeeën als: het koor Chantemble, 1 Miss met 2 Heren, Shantykoor Kantje Boord, de band Artificial (punk en rock) en last but not least het duo Berrie Kolmans en Legs Boelen met een zeer speciaal optreden.

 

Poëziewedstrijd

Een belangrijke rol op dit festival is weggelegd voor de jury van de Poëziewedstrijd, bestaande uit Frans de Jongh, Will van Bockel en Ans Buys. Zij hadden de zware taak om uit een behoorlijk groot aantal gedichten een keuze te maken. Op het festival worden de winnaars bekend gemaakt, de winnende gedichten voorgedragen en het juryrapport toegelicht. “Er bevonden zich prachtige gedichten onder de inzendingen en het was voor de jury dan ook heel moeilijk om daaruit een keuze te maken”.

Daar aan de waterkant

 

juni 2018 © tekst van de redactie

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee