‘Ongehoord voor Eeuwig’ schittert met The Old City

Organisator het Lidy van Dam Fonds kan met volle tevredenheid terugkijken op de 13e editie van het open podium ‘Ongehoord’. Dit keer speelde het theater zich af in het gemoedelijke Elshout.

‘Ongehoord voor Eeuwig’ ging op 8 en 9 juni van start in de directe omgeving van In d’n Gekroonden Hoed met de uitreiking van twee Dromen.Doen.Heusden.-awards. Op 6 verschillende locaties kon vervolgens genoten worden van gezellige, soms ludieke, opmerkelijke en vooral veel muzikale optredens. Een van de meest opvallendste daarvan was een speciale uitvoering, The Old City genaamd. Dit spektakelstuk, gecomponeerd door Neil van der Drift en geïnspireerd op Heusden700, dwars door alle stijlen heen, bracht het publiek in opperste vervoering. Een fenomenale uitvoering met een imponerende slagwerksolo van de master ‘himself’. Een perfecte uitvoering voor ‘Ongehoord voor Eeuwig’, mede dankzij popkoor Amazing, het Symfonisch Blaas Orkest Drunen, zangeres Esmeralda Schütz, rapper George Kush en de jazzband Neil van der Drift. Met veel dank ook aan de gemeente Heusden en de Rabobank.

Awards

Op de eerste speelavond, vrijdag 8 juni maakte burgemeester Augusteijn bekend dat Stichting Hart voor Haarsteeg de titel Droom van 2017 gewonnen heeft. Vele dorpen lopen leeg, leiden een kwijnend bestaan. Toen bekend werd dat ook partycentrum De Hut in Haarsteeg zou sluiten, heeft in Haarsteeg een groep mensen besloten om het dorpsleven nieuw leven in te blazen en De Hut om te toveren tot buurthuis De Steeg. “Inmiddels is de droom werkelijkheid geworden” en is de award voor deze groep mensen volgens de burgemeester dik verdiend.

Wethouder Thom Blankers deelde de dag erna, op de 2de speelavond, mee dat in de categorie ondernemersklasse de titel Doener 2017 door Thomas Brok in de wacht is gesleept. De motivatie daarvoor: “Thomas is een ‘YouTuber’ en ondernemer uit Drunen. Met zijn kanaal trekt hij per maand gemiddeld tussen de vijfhonderdduizend en een miljoen kijkers. Met KORTHOM op YouTube is hij in 2017 genomineerd voor een VEED Award in de categorie ‘Comedy’”. Thomas noemde zijn prijs: “Heel vet. Zo zie je maar dat je vanuit je slaapkamer iets heel moois kunt starten”.

Nostalgie

Het dorp Elshout is een mooi decor voor ‘Ongehoord voor Eeuwig’, met zijn gezellige en warme uitstraling. Het heeft ook iets nostalgisch met voorstellingen in voormalige stallen, schuren of de kleuter- en lagere school van 60 jaar geleden. Alsof de tijd er even heeft stilgestaan en dat gold ook voor acts als het sprookje van Assepoester die verliefd wordt op prins Carnaval van Elshout, de twee nog zeer jonge moppen-tappende tonpraters en het verzorgde optreden van Accorda. Ook de fanfare Eendracht maakt Macht dook in het verleden met klassiekers als Venus en Waterloo, met een fraai staaltje slagwerk van Raymond Falkenberg.

 

Tiss Miss

Het duo Barn en Belle imponeerde met countrymuziek, de nog zeer jonge en talentvolle Anna van vioolschool Fiedelino met haar vioolspel en het duo Just Two met hun ‘apparaat’ waarmee ze op originele wijze diverse muzieklijnen en rap uit het publiek mixten. Tussen de kleurrijke kunstwerken van Clemens Briels in de voormalige lagere school van Elshout trad het cabaretgroepje Tiss Miss op met een ludieke en originele kijk op de bezuinigingen in de zorg en Maestro & Co brachten sfeer met hun uit het Frans vertaalde chansons, voorzien van ondeugende teksten. Kortom een boeiend programma, laagdrempelig en soms heel bijzonder.

10-6-2018 © tekst Rieky Schalken, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee