07 juni 2018 |
0
2

Koninklijke onderscheiding voor ‘collega’ van Augusteijn

De heer Frans van Noppen (68) uit Drunen was donderdag 7 juni naar restaurant en kookstudio Van Dijk aan de Stadshaven in de vesting gelokt om naar wat later bleek, een koninklijke onderscheiding in ontvangst te nemen voor zijn vele verdiensten voor de samenleving. Van Noppen werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

“Een vakman in hart en nieren”, werd hij genoemd, “met een grote fascinatie voor de metaalindustrie en dan met name voor de gieterijen”. Hij studeerde Werktuigbouwkunde en Metaalkunde in Harderwijk en ging vervolgens bij Lips in Drunen werken, waar hij zich na verloop van tijd ging bezighouden met de opleidingen voor gieterijpersoneel, met de bedoeling om die in Nederland en Europa op een kwalitatief hoog niveau te houden, zodat de gieterijtechnieken voor Europa bewaard blijven. Vanaf 1988 heeft hij ook zitting gehad in diverse organisaties die betrokken waren bij die gieterij-opleidingen. Zijn vrije tijd besteedt hij onder andere aan de heemkundekring, de Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch en de werkgroep Molens.

Burgemeester Augusteijn reikte de onderscheiding uit en noemde Van Noppen gekscherend: “een collega”. De burgemeester, die in de cv van Van Noppen de plaatsen Nunspeet en Harderwijk tegenkwam en daarmee bekend is, had achterhaald dat Van Noppen in zijn studententijd nog les gehad heeft van zijn broer. En ook dat hij door de bewoners van het vakantiepark in Nunspeet waarvan Van Noppen bestuurslid is, burgemeester genoemd wordt. “Eigenlijk zijn we dus collega’s”, zei Augusteijn, die zich erover verbaasde dat Frans van Noppen, gezien zijn waslijst met activiteiten, niet veel eerder voorgedragen was voor een koninklijke onderscheiding.

7-6-2018 © tekst van de redactie, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee