11 juni 2018 |
0
0

HET ZUIDERWATERLINIEFESTIVAL

SPECTACULAIRE OPENING MET ‘DE SPRONG’ BIJ FORT ISABELLA IN VUGHT!

Het weekend van 23 en 24 Juni is hèt weekend van de zuiderwaterlinie in de gemeente Heusden. Zaterdag, de eerste dag, staat in het teken van ‘de sprong’ en is gratis toegankelijk! Tientallen parachutisten maken een parachutesprong boven één van de vijf stellingen van de Zuiderwaterlinie. Zo ook bij Fort Isabella in Vught. Om 12.30 is het terrein open en start een muzikale battle tussen Bigband Big Deal, slagwerkers en de harmonie uit Vught. In een feestelijke stoet met Gildes en publiek halen we de parachutisten op waarna burgemeester en wethouders hen ceremonieel ontvangen. Als muzikale ontvangst klinkt de ‘Brabant Suite’, een prachtig muzikaal duet. Bijzonder is dat op deze dag 5 verschillende versies van de Brabant Suite te horen zullen zijn bij de 5 stellingen die ieder hun eigen zuiderwaterliniefestival houden. Voor Fort Isabella spelen Neil van der Drift en Alphons Stenis. Aansluitend aan het duet kunt u genieten van de spectaculaire openingsvoorstelling gemaakt door de ‘Vrouwen van Vught’ en het jongeren-toneel van de Aleph. Zij hebben speciaal voor deze dag de samenwerking opgezocht en brengen een beeldende, muzikale voorstelling o.l.v. Annelies Herfst. Marianne van Heeswijk zoekt de interactie op met haar ‘tapijt van de Vrede’. Zij nodigt het publiek uit mee te leggen aan dit tapijt en samen met haar een mozaïek te bouwen naar het logo van de zuiderwaterlinie. Maar ook elders op het terrein barst het op verschillende podia los! Er is acrobatiek door Annika Hemmerling, bij cabaret train je je lachspieren en in de voorstelling ‘Milva’ maak je kennis met dertien Vughtse dames die deelnemen aan een proef van Defensie. Voor kinderen zijn er tal van activiteiten zoals knutselen aan de waterlinie en zwaardvechten op het fort. Pas op dat je niet struikelt over de muzikanten, die lopen overal op het terrein! Kom luisteren, proeven van de Brabantse Worstenbroodjes, meedoen en genieten op het gras van het wonderschone kazerneterrein van Fort Isabella in Vught! Toegang GRATIS!

Inloop 12.30 uur, start programma 13.00 uur, randprogramma vol activiteiten voor jong en oud van 15.00 tot 18.00 uur. Fort Isabella, Reutsedijk 7 in Vught. Voor meer info zie www.de-aleph.nl

 

‘VELDTOCHT VAN DE MUZIEK’ OVER DE ELSHOUTSE ZEEDIJK

De 2e dag van het Zuiderwaterlinie Festival heeft een wel héél bijzonder programma: Voor één dag is de Elshoutse Zeedijk een ware toneel- en concertvloer! Vanuit het Heusdens Bureau voor Toerisme brengen bussen de deelnemers naar de Zeedijk, maar de ‘Veldtocht van de muziek’ begint al bij het instappen! Gidsen begeleiden de groepen waarbij verhalen die verzameld en geschreven zijn door Fieke Opdam aanééngeregen worden als een muzikale kralenketting. Een wandeling door de geschiedenis dus, met verhalen van boeren ten tijde van de watersnoodramp en de Maria verschijning in Elshout, en vooral héél veel muziek! Van het duo ‘Dear Adam’ Joosje Jochems en Wessel Maas, het zangkoor ‘Amazing’ uit Haarsteeg, De fanfare EMM uit Elshout, het opleidingsorkest uit Drunen in samenwerking met het Neil van der Drift kwartet èn soliste Floor Bazelmans.

Per veldtocht kunnen een beperkt aantal mensen mee. Deelname aan de veldtocht is te reserveren via www.zuiderwaterliniefestival.nl. Handig om te weten; Heusden viert haar 700-jarig bestaan, alle inwoners van gemeente Heusden krijgen daarom 70% korting.

Aanvang van de tocht: 24 Juni om 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00 uur .Opstapplaats Heusdens Bureau voor Toerisme, Pelsestraat 17 in Heusden. U wordt hier ook weer teruggebracht.

© 2018 Tekst en Foto’s De Aleph

 

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee