Crowdfunding en tentoonstelling 175 jaar St. Cecilia

Koninklijke Harmonie St. Cecilia in Haarsteeg bestaat dit jaar 175 jaar. Een bijzondere mijlpaal en een ideaal moment om een tentoonstelling te organiseren over de historie van Haarsteeg en die van de harmonie in het bijzonder.

Middels onder andere oude film- en geluidsopnames, foto’s, kostuums en instrumenten wordt u meegenomen in 175 jaar historie van Haarsteeg. Al het materiaal zal daarnaast in de vorm van een digitale canon voor het nageslacht worden vastgelegd. Het betreft een tijdelijke tentoonstelling welke van 21 november tot 2 december van dit jaar wordt gehouden en vrij toegankelijk zal zijn voor publiek. De tentoonstelling staat mede in het teken van het feestjaar Heusden700. De tentoonstelling zal worden gehouden in De Steeg in Haarsteeg. Wij gaan de jeugd bij ons project betrekken door basisscholen uit te nodigen om de tentoonstelling te komen bezoeken. Met onder andere een interactieve en leerzame speurtocht nemen wij de jeugd mee in de wereld van 175 jaar historie van Haarsteeg.

 

Oud materiaal over Haarsteeg

Heeft u oude film- of geluidsopnames, foto’s, posters, krantenknipsels of wat dan ook over Haartsteeg of over de harmonie in het bijzonder dan komen we graag met u in contact. We willen dat oude materiaal graag gebruiken voor onze tentoonstelling. Schrijf ons dan even een berichtje, naar info@harmoniehaarsteeg.nl.

 

Prijsvraag

Tijdens het Klezmerconcert dat onze harmonie op 14 april in De Steeg in Haarsteeg heeft gegeven, hebben we een prijsvraag gehouden. De prijsvraag hield in om het jaartal te raden van een oude dirigeerstok welke tot het historisch materiaal van onze harmonie behoort. Deze dirigeerstok stamt uit 1895, een inscriptie verwijst naar de heer A.G. Heesbeen. De trotse winnaars die het jaartal hebben geraden zijn de heer en mevrouw Bas en Marietje van Helvoort uit Vlijmen. Op de foto krijgen zij de prijs uitgereikt van Marja Kuijpers, medeorganisator van de tentoonstelling.

Voor meer informatie kijk op: https://www.voordekunst.nl/projecten/6871-tentoonstelling-175-jaar-haarsteeg

27-6-2018 © tekst en foto’s Jos Levink/ harmonie St. Cecilia

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee