Winnende foto’s op ‘Heusden dichter bij water’

Het landschap ten zuiden van Vlijmen is de afgelopen jaren flink veranderd. Het landbouwgebied is veranderd in natuur en er zijn kades aangelegd om het hoogwater op te kunnen vangen. Natte natuur en droge voeten! Binnen het project Blues in the Marshes dat dit jaar wordt afgesloten, is een fotowedstrijd georganiseerd en de prijswinnende foto’s kunt u zien tijdens de manifestatie ‘Heusden, dichter bij water’, dat op 23 juni bij de Nieuwkuijkse Wiel gehouden wordt.

Er waren twee categorieën, ‘natuur & landschap’ en ‘mens & cultuur’. In beide categorieën zijn drie foto’s in de prijzen gevallen. Daarnaast wordt nog een foto met eervolle vermelding getoond, gemaakt door een jongen van elf jaar.

Blues in the Marshes
De ontwikkeling van de natuur in het Vlijmens Ven is onderdeel van het natuurproject ‘Blues in the Marshes’, dat ook de Moerputten en Vughtse Gement omvat. Totaal is er in dit gebied maar liefst 700 hectare natte natuur bijgekomen! Bijzondere planten en dieren krijgen weer de ruimte, zoals het zeldzame pimpernelblauwtje. Dit project is mogelijk gemaakt door financiering vanuit Europa (Life+) en de provincie Noord-Brabant en was een samenwerkingsverband van Natuurmonumenten, Waterschap Aa en Maas, De Vlinderstichting, Staatsbosbeheer en de gemeente Heusden. De blauwgraslanden in het natuurgebied gaan zich de komende jaren verder ontwikkelen. Er ontstaat een prachtig gebied met zeldzame natte natuur en veel nieuwe wandelmogelijkheden.

Meer informatie vindt u op www.pimpernelblauwtje.nl

Een rapport over de verloop van het project vindt u hier:

https://assets.vlinderstichting.nl/docs/d9ee1e74-083d-4a8d-b4b7-7ff3bceb18da.pdf

24-5-2018 © tekst en afb. Vlinderstichting

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee