Op bezoek bij Oerlemans Plastics in Genderen

Op dinsdag 15 mei houdt de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) een excursie naar Oerlemans Plastics in Genderen. Ontvangst tussen 19.00 en 19.15 uur aan de Kleibergsestraat 4 in Genderen. Graag van tevoren aanmelden via pr@natuurenmilieuheusden.nl  met opgave van mobiel telefoonnummer en aantal personen (i.v.m. de benodigde rondleiders) en, indien u interesse heeft in een eventuele carpool, zeker ook uw adres.

Deze excursie is de tweede in een serie. De eerste ging naar ’s-Hertogenbosch, naar de Afvalstoffendienst. Daar wordt al het Heusdense afval verzameld. In Genderen kunnen we zien hoe plastic hergebruikt kan worden. Het gaat dan zowel om plastic-afval dat in de fabriek in Genderen ‘gemaakt’ wordt, maar ook hoe plastic uit andere bronnen in het proces opgenomen wordt. Verder komt de milieubelasting van plastic aan de orde. Onder andere de vergelijking papier-plastic wordt gemaakt.

Oerlemans Plastics BV produceert en levert sinds 1973 kunststof flexibele folies en verpakkingen. Het levert aan verschillende industrieën, zoals food, non-food, verpakkingsindustrie, groothandel, retail- en tuinbouwtoelevering. En dat wereldwijd.

In de komende periode gaat de NMVH nog meer afvalstromen volgen: waar gaat uw afval naar toe en wat wordt er uiteindelijk weer van gemaakt. Doel is mensen inzicht te geven in het resultaat van afvalscheiding en zo minder grijs afval te krijgen. Daarnaast zal er aandacht zijn voor het verminderen van de totale hoeveelheid afval: hoe kun je ook daar als burger en bedrijf aan bijdragen? De vereniging organiseert in het kader hiervan excursies, lezingen en workshops.Voor meer informatie over de vereniging kijk op: www.natuurenmilieuheusden.nl.

7-5-2018 © tekst en foto’s NMVH

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee