De voorjaarsklassieker

Blog 2

De voorjaarsklassieker

De eerste maand als GroenLinks gemeenteraadslid zit erop, na de beëdiging eind maart was het tijd voor allerlei informatiebijeenkomsten en de eerste informatievergaderingen samen met mijn fractieondersteuners. Als wielerliefhebber was het ook de tijd voor de voorjaarsklassiekers en de parallel met de afgelopen periode in de Heusdense politiek is dan ook makkelijk te trekken. Was een Parijs Roubaix-tje met veel bobbels en stof, nee niet bepaald. Een Ronde van Vlaanderen dan? Nee geen Oude Kwaremont of andere Vlaamse hobbelheuvels.  Een Ardense klassieker is het ook niet: zoveel uitputtende beklimmingen waren er niet te nemen. Nee, de beste vergelijking is toch onze Amstel Gold Race, veel draaien en keren en korte klimmetjes, dat waren de eerste weken in de gemeenteraad.

Ik heb in een persoonlijk gesprek beter kennis gemaakt met onze aimabele tijdelijke burgemeester, een overleg gehad met de winnaar DMP over de coalitiebesprekingen (waar we als nieuwkomer niet aan deelnemen) en de start van de procedure voor de nieuwe burgemeester samen met de andere partijen in gang gezet. Daarnaast veel informatie gekregen over de Openbare Ruimte in Heusden met woningbouwprogramma’s en  een flink rapport van de Rekenkamer over Het Run waarover onze wethouder even stevig aan de tand werd gevoeld.

Kortom diverse bijeenkomsten met pittig klimwerk en meteen daarna een scherpe bocht naar een volgend thema over de Heusdense woningbouw. Daarna heel even rust voor een gesprek met onze burgervader, om daarna weer flink aan te zetten voor de zoektocht naar een nieuwe burgemeester, te versnellen voor een GroenLinks bijeenkomst met allemaal gemeenteraadsleden en de afdaling naar de eerste gemeenteraadsvergadering.

Mooi werk waarin we opstomen naar de Grote Rondes waarin het aankomt op uithoudingsvermogen en tactische keuzes maken. Kortom flink doortrappen de komende tijd en kilometers maken. Ik heb er zin in!

 

Blog 1

Het Groene Raadslid over OverLinks

OverLinks een statement voor de voetballiefhebber, want wat hadden we vroeger in Nederland niet over Links; Keizer, Rensenbrink, Krol, Willem, Coen. En tegenwoordig Robben, van Persie.

Ook voor mij is OverLinks  een (nieuw) statement, want over (Groen)Links staat voor mij voor verandering  voor veel wat in er onze maatschappij niet goed gaat. Veel keuzes voor geld in plaats van mogelijkheden, veel keuzes voor meer en dus meer vervuiling in plaats van minder en schoon. Veel keuzes voor verschillen in plaats van wat ons samenbindt.

Verleden week ben ik officieel begonnen aan een vierjarige periode als raadslid in Heusden. Na een voor mij indrukkende bevestiging door onze burgemeester die hamerde op integriteit en samenwerking kan het gaan beginnen. De komende periode staat in het teken van kennis maken met mijn rol als gemeenteraadslid door allerlei introductieprogramma’s. Tegelijktijdig wordt ook een inbreng van ons als GroenLinks Heusden verlangt in de coalitievorming in Heusden waar ik begrijpelijk weinig over mag zeggen. En last but not least zijn we druk bezig om GroenLinks Heusden te organiseren door een bestuur en organisatie goed en stevig neer te zetten waarbij ik persoonlijk  erg blij dat we nu een drietal fractieondersteuners hebben gevonden die mij helpen bij mijn rol als gemeenteraadslid. Kortom TEAM GroenLinksHeusden is er klaar voor.

Ik zal jullie de voortaan met een blog laten weten waar wij als GroenLinks mee bezig, waarom we bepaalde keuzes maken en hoe jullie ons kunnen vinden.

Kortom : het wordt een mooie periode met veel vallen, opstaan en weer doorgaan.

En o ja nog even over linksbenige voetballers, ze waren niet bepaald in overtal maar in teams zijn ze vooral erg creatief in bedenken van oplossingen, iets waar we als GroenLinks Heusden het de komende jaren van moeten hebben. En ter informatie, ik was een linksbenige voetballers (stijf links zelfs).

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee