09 april 2018 |
0
0

Officiële opening en open huis Inloophuis Toon

Na 14 jaar en 2 eerdere locaties heeft het Inloophuis een definitieve bestemming gevonden aan de Jan de Rooystraat 15 in Waalwijk. Eindelijk een ‘eigen’ huis!  En daar zijn bestuur, vrijwilligers en zeker ook de gasten ontzettend blij mee.

Gezien het feit dat het Inloophuis financieel afhankelijk is van giften, donaties en acties had men hier nooit van durven dromen. Dankzij de steun en hulp van de heer en mevrouw W. Trommelen is een eigen huis realiteit geworden. Zelfs voordat het Inloophuis daadwerkelijk gerealiseerd werd hadden Walther en Tineke Trommelen al affiniteit met de doelstelling  van het huis. Van begin af aan hebben zij en de familie Trommelen het Inloophuis een financieel zetje in de rug gegeven.

Op de vraag waarom zij juist het Inloophuis wilden steunen, antwoordt de heer Trommelen: “Ik hoorde destijds over de plannen om een Inloophuis te realiseren. Dat sprak ons aan. Daarom werd het inloophuis in oprichting het goede doel waarvoor wij tijdens onze afscheidsreceptie van de EMTÉ in plaats van cadeaus een bijdrage vroegen. Dat bedrag hebben wij als familie verdubbeld. Wij hebben destijds bewust voor een plaatselijk goed doel gekozen. Teveel mensen worden geconfronteerd met deze ziekte en wij vinden dat een inloophuis een stuk gezondheidszorg overneemt. Inmiddels is ons gebleken dat Inloophuis TOON een plaats in onze samenleving heeft verworven. Waarom wij geholpen hebben met de aankoop van het pand? Omdat in het inloophuis veel te belangrijk werk verricht wordt om telkens op een schopstoel te zitten. Dat kost onnodige tijd en energie. Nu komt er rust en kan het bestuur zich op weer andere zaken focussen dan huisvesting. Wij zijn erg blij dat we hierin een rol konden vervullen en hopen alleen maar dat meer sponsoren zich zullen melden. Want dat blijft nodig.”

Vrijdag 20 april zullen de heer en mevrouw Trommelen in het bijzijn van genodigden de officiële opening verrichten. Deze dag is Inloophuis TOON gesloten. Zaterdag 21 april is er Open Huis van 11.00-15.00 uur voor belangstellenden.

9-4-2018 © tekst en foto Inloophuis Toon

 

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee