Zwaan gezakt voor zwemdiploma A

Vrijwilligers van de Stichting Dierenambulance regio ’s-Hertogenbosch rukken dagelijks uit om dieren in nood te helpen. Deze door de gemeenten Heusden, ‘s-Hertogenbosch, Boxtel, Maasdriel, Vught en Zaltbommel erkende en gesubsidieerde stichting, die in 1985 werd opgericht en met professioneel, geschoolde vrijwilligers werkt, doet veel om het leed van dieren -en vaak ook de baasjes- te verzachten. Dat kun je allemaal lezen op: http://www.dierenambulancedenbosch.nl/

‘De dierenambulance rukt uit ……’ is een nieuwe rubriek van halloheusden.nl, waarin vrijwilliger Corina vertelt over haar belevenissen tijdens haar diensten op de dierenambulance.

Na een melding van een ‘uitgevlogen’ jonge zwaan die met zijn kop vast zat in gaas, zijn we direct uitgereden. Ter plaatse hoorden we dat de zwaan zo al uren aan het worstelen is geweest. We hebben hem los geknipt en vervolgens heb ik hem de hele wijk door gedragen naar het water waar zijn ouders zaten.

Omdat het riet aan de kant te hoog was, heb ik hem op een bruggetje gezet. Hij liet zichzelf in het water vallen en daar ging het mis. Door de worsteling was hij zo moe in zijn nek dat hij zijn kop niet boven water kon houden. Toen hij bellen begon te blazen onder water heb ik geen moment getwijfeld en ben ik meteen het water in gesprongen met kleding en schoenen nog aan. Uit angst zwom hij weg. Het was er erg diep dus al duikend naar zijn staart kon ik hem gelukkig pakken. Nadat ik hem op de kant had gekregen, heb ik mijn shirt op zijn koppie gelegd zodat hij wat minder stress zou ervaren. In onze grote bench kon hij de rest van de dag bijkomen en aansterken van het avontuur. ’s Avonds is de zwaan weer losgelaten bij zijn ouders.

25 april 2018 © tekst en foto’s Corina

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee