Dementie op jongere leeftijd

Op donderdag 26 april wordt weer Alzheimer Café Heusden gehouden. Het thema is dit keer: ‘Dementie op jongere leeftijd, een ervaringsverhaal’.

Dementie op jongere leeftijd begint meestal tussen 40 en 65 jaar. De persoon in kwestie ervaart vaak al verschillende problemen in het dagelijks leven en juist veranderingen in het gedrag vallen op. Het blijft echter soms lang onduidelijk dat dementie de oorzaak is. Wanneer de diagnose dementie uiteindelijk wordt gesteld, geeft dit duidelijkheid en rust voor de naasten. Op dat moment komen er echter veel zaken op het bord van de mantelzorger te liggen.

Suzanne Verhoeven,  dochter en mantelzorger van een moeder met dementie op jongere leeftijd, heeft een jaar geleden in het RTL programma “Voor ik het vergeet” vertelt over haar ervaringen. Op 7 april jl. is haar moeder, mevrouw Scheffer (61), overleden. Dit is voor Suzanne echter een reden te meer om haar ervaringen op deze avond met ons te delen.

U bent welkom in het Sint Janshof, ingang ontmoetingscentrum De Hop, Pastoor van Akenstraat 30, 5251 BE Vlijmen. Om 19.30 uur gaat het café open. Het programma start om 20.00 uur. Om 21.30 uur eindigt het officiële programma. Het café sluit uiterlijk om 22.00 uur. Toegang is gratis, aanmelden niet nodig. Voor informatie: Sjef van Herpt tel. 06-37614842, alzheimercafeheusden@gmail.com.

15-4-2018 © tekst Alzheimer Café Heusden, archieffoto Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee