07 april 2018 |
0
0

Debatavond over China op abdij Mariënkroon

Debatplatform de Langstraat organiseert op woensdagavond 25 april op Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk van 19.00 tot 22.00 uur een debatavond over het thema ‘China de herrijzenis van een wereldmacht?’

Waarom? De economie van China groeit en groeit. Het land exporteert op grote schaal auto’s, staal en elektronica. De opgang van China is verbluffend. De Chinese beschaving was echter eeuwen geleden toonaangevend. Lange tijd was China al wereldmarktleider.
Op een lange periode van neergang, bleek kort na Mao’s dood (1976), het Hemelse Rijk echter snel weer te herrijzen en zijn oude zelfvertrouwen te herwinnen. Sinds de ‘vette’ jaren negentig heeft het land van bijna 1,4 miljard inwoners zich in razend tempo ontwikkeld tot een wereldmacht die zijn plaats opeist op het geopolitieke toneel. Tegelijkertijd experimenteert het land met een sociaal controlesysteem voor haar inwoners waarbij privacy ver te zoeken is en de gevolgen van kleine overtredingen verstrekkend zijn.

De Waalwijkse historicus dr. Jan van Oudheusden belicht de bloei, de neergang, en het nieuwe herrijzen van China in een boeiende presentatie. Daarna is er gelegenheid tot informatieuitwisseling en debat.
Aanmelden? Meld je aan met naam en woonplaats op debatplatformdelangstraat@gmail.com Voor deelname wordt een bijdrage van € 5,- gevraagd, te voldoen bij binnenkomst. Koffie of thee voor aanvang van de bijeenkomst is gratis.
Door wie? Debatplatform de Langstraat is opgezet door vrijwilligers met de overtuiging dat er in de samenleving behoefte bestaat om over allerlei thema’s geïnformeerd te worden en een mening te vormen. Deze debatavond is de 7e bijeenkomst in een succesvolle reeks die in 2015 is gestart.  Op www.facebook.com/DebatPlatformDeLangstraateo en twitter.com/DPdLangstraat vind je meer informatie.

7-4-2018 © tekst Debatplatform de Langstraat, archieffoto Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee