03 april 2018 |
0
0

Concert ‘De Vier Seizoenen’ op abdij Mariënkroon

Op zondag 15 april om 14.00 uur geeft het vocaal ensemble Cordatus, onder leiding van Carla Bons, een concert met als thema ‘De vier jaargetijden’. Dit concert is op uitnodiging van de Stichting Honsoirde en vindt plaats in de kapel van abdij Mariënkroon.

Het koor Cordatus is opgericht in 1979 als dubbel kwartet en bestaat nu uit 16 leden die uit de directe en wijde omgeving wekelijks in Nieuwkuijk repeteren.

Carla Bons is aan het conservatorium van Tilburg in 1975 afgestudeerd voor orgel en in 1977 voor piano. Ook heeft zij in Utrecht de Kurt Thomas-cursus gevolgd en is afgestudeerd voor de dirigentenopleiding Koordirectie.

Medewerking zal ook worden verleend door de pianist Rob Dommisse. Rob Dommisse is afgestudeerd aan het Brabants conservatorium orgel bij Maurice Pirenne en piano bij Liana Serbescu. Hij treedt regelmatig op als concertpianist en is een veelgevraagd begeleider bij zang- en kooruitvoeringen. Vocaal kwartet ‘Cantus Cets’ uit Kaatsheuvel treedt ook op en zal twee liederen a capella zingen.

De vier verschillende jaargetijden zullen steeds worden ingeleid met een kort gedichtje en daarna volgen er passende liederen die de seizoenen prachtig beschrijven en muzikaal ondersteunen.

Vocaal ensemble Cordatus uit Nieuwkuijk o.l.v. Carla Bons. Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk. Zondag 15 april 14.00 uur. Toegang € 10,-, reserveren via reserveren@honsoirde.nl. Voor meer informatie mail info@honsoirde.nl,

www.cordatus.nl

3-4-2018 © tekst en foto Honsoirde

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee