14 maart 2018 |
0
0

“Zuivere lucht en belangrijk voor vogels”

De leerlingen van de Drunense basisschool De Rode Bosbes, een Scalaschool met een vernieuwend concept, waarbij onderwijsbegeleiding van ouders, duurzaamheid, een natuurlijke omgeving en de ontwikkeling van eigen talenten en vaardigheden een belangrijke rol spelen, mochten woensdag 14 maart bomen planten. Dat deden ze in de al bestaande boomgaard en aan de Priemsteeg in het Geerpark te Vlijmen, in het kader van de 62e editie van de Boomfeestdag, met als thema ‘Maak het buiten beter’. Een oorkonde ging mee de grond in, als herinnering aan deze boomplantdag. 

De smaak van vroeger

Onder toeziend oog van locoburgemeester Mart van der Poel en de jeugdburgemeesters Julia Kleijnen en Casper Heuverling gingen de leerlingen aan het werk, nadat er eerst wat ‘geboomd’ was over het nut en belang van het plantmateriaal. Uit de antwoorden van de leerlingen bleek een gedegen voorbereiding met omschrijvingen als: “Zuurstof voor het leven, duurzaamheid, zuivere lucht, goed voor het milieu, zuigen vieze lucht op, belangrijk voor vogels, uilen, spechten en eekhoorns”. Van der Poel voegde daar nog aan toe dat bomen ook mooi zijn en voor een groene aankleding van straten en een wijk zorgen.

De bomen die de jeugd plantte zijn geschonken door een fruitbomenstichting die zich inzet voor het opnieuw kweken van oude fruitboomrassen. In de boomgaard van Geerpark kunnen in de toekomst appeltjes met de smaak van vroeger geplukt worden, tenminste als de Dubbele Binderzoet, de Alkmene en de Yellow vrucht gaan dragen. Deze hoogstambomen geven dubbel plezier, want de appeltjes zijn lekker en de bloesem in het voorjaar is prachtig.

Naast de fruitbomen in de boomgaard plantten de leerlingen nog een aantal wilgenbomen op een locatie aan de Priemsteeg. In het Geerpark is het ‘buiten weer beter’ geworden, met dank aan de ‘Bosbessertjes’.

14-3-2018 © tekst Rieky Schalken, foto’s Marian de Bonth

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee