Wie wil de beste dichter van Heusden worden?

Weet je het nog? Safe the date: 23 juni. Want dan vindt ‘Heusden dichter bij water’ plaats in het kader van Heusden700. Het is een spetterend festival aan de Nieuwkuijkse Wiel met slam, rap, muziek en dans. Onderdeel van ‘Heusden dichter bij water’ is een poëziewedstrijd voor Heusdenaren en voor degenen die zich met Heusden verbonden weten. De winnende gedichten zullen op het festival voorgedragen worden. Wil jij dé beste dichter van Heusden worden en eeuwige roem vergaren aan de waterkant van de Nieuwkuijkse Wiel? Lees dan meer over de poëziewedstrijd, het thema en de voorwaarden. 

700 jaar Heusden

‘Water’ is de inspiratiebron voor ‘Heusden dichter bij water’ en dus ook voor de poëziewedstrijd, want in de zeven eeuwen lange geschiedenis van Heusden speelde dat element een belangrijke rol. Denk aan de rivier de Maas, de Haarsteegse Wiel, de Demer, het Oude Maasje, het Afwateringskanaal, de Elshoutse Koppelwieltjes of gewoon aan slootjes in je buurt. Of ga terug in de geschiedenis en word dan geraakt door de soms zo verwoestende rol van het water. Of  laat je leiden door vragen over de betekenis van water in de toekomst.

 

© Frank Durant

Criteria voor deelname

Deelnemers moeten in de gemeente Heusden wonen of er aantoonbaar mee verbonden zijn (geweest): je woont of werkt hier of hebt hier gewoond of gewerkt. Je levert je gedicht in onder je eigen naam en voorziet het van je adres en leeftijd. En dichters die nog op school zitten: vermeld ook het schooltype, want bij de beoordeling zijn er drie categorieën, namelijk: primair onderwijs, voortgezet onderwijs/middelbaar beroepsonderwijs en volwassenen.

Je gedicht is maximaal één A4’tje, de inhoud is origineel en heeft een relatie met water in (de omgeving van) Heusden. Verder ontroert, fascineert of prikkelt het gedicht tot nadenken of zorgt het voor een (glim)lach. Het taalgebruik is verrassend.

 

Inzenden

Vanaf 25 maart tot en met 31 mei kun je je gedicht of raptekst inzenden per e-mail aan info@hheetkamp.nl, onder vermelding van naam, adres en categorie.

De jury bestaat uit mevrouw Will van Bockel uit Vlijmen (filosoof), mevrouw Ans Buys uit Heusden (Neerlandicus) en de heer Frans de Jongh uit Drunen (jurist).

15-3-2018 © tekst van de redactie, foto Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee