07 maart 2018 |
0
0

Verkiezingen

In de (T)roffel van Tonnie geeft rasechte Haarstegenaar en PvdA-er Tonnie van Bokhoven zijn mening over allerlei zaken die in de Heusdense politiek spelen. Dat doet hij op eigen wijze, vanuit een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Omdat hij werkzaam is geweest in de bouw hanteert hij de troffel en kiest daarbij voor een luidruchtige roffel.

Alles staat in onze gemeente op dit moment vol met verkiezingsleuzen, uiteenlopend van ouderen- tot armoedebeleid. En de coalitie blaast hoog van de toren dat ze het zo goed gedaan heeft.

Ze is apetrots op de Voorste Venne die verbouwd wordt. Maar hoeveel jaar heeft het geduurd en hoeveel geld is er mee gemoeid en hoeveel verenigingen en mensen zijn er over gevallen voordat er eindelijk verbouwd kon worden? De bibliotheek blijft waar ze is en wordt ook niet meer betrokken bij de deal.

Sporthal Dillenburcht in Drunen is mooi geworden, maar heeft veel meer geld gekost dan was begroot.

Het Plein in Vlijmen is aan de Shoebykant heel mooi geworden. Maar het heeft veel te lang geduurd en veel te veel geld gekost. Het is nog een geluk dat dankzij een particulier initiatief er een fraai appartementencomplex aan de kopkant bij de HEMA komt.

De groei van de economie zorgt er voor dat de bouw van nieuwe huizen in de plannen Geerpark en de Grassen op dit moment goed doorzet.

Het is allemaal bestaand beleid geweest wat deze coalitie heeft uitgevoerd. Alleen nieuw beleid is het plan Victoria in Haarsteeg en een bestemmingsplannetje in Elshout. Nieuw beleid is ook het omgekeerd inzamelen wat tot minder afval moet leiden. Maar ik vrees voor veel meer zwerfafval, kijk maar eens naar wat er allemaal buiten de containers staat. De handhaving moet veel strenger; er  moet strenger gecontroleerd worden.

Ook het voortbestaan van zwembad Het Run mag sneller geregeld worden. Straks zijn er verkiezingen en als er dan niet rap iets geregeld wordt, is de zomer al bijna om.

Het voormalige Land van Ooit dat destijds door de voormalige wethouders Groen en Rood en met instemming van de gehele raad aangekocht is en tot miljoenenverliezen geleid heeft, mogen we binnenkort waarschijnlijk niet meer in, omdat het nu eigendom wordt van investeerders. Het kasteel wordt aan de buitenkant gerestaureerd, maar er is ook een sloopvergunning voor afgegeven. Nergens staat wie de opdrachtgever is en wie betaalt.

Het succes van het GOL-project lijkt niet groot, sommige wijken hebben heel veel moeite met de verdeling van het verkeer. Het is een plan dat er voor wat de Vlijmense kant betreft al 20 jaar ligt. Dat mag onderhand toch weleens uitgevoerd worden.

Iedereen ziet nu de foto’s hangen van de mensen waar op gestemd kan worden. Aanplakbiljetten zat. Als ze de komende 4 jaar ook zo vaak in beeld komen dan afgelopen 4 jaar, dan verandert er niets of weinig. Veel raadsleden hebben we namelijk de afgelopen 4 jaar niet gehoord of gezien.

Ik hoop op een coalitie met 4 sterke wethouders en aan het hoofd een krachtige burgemeester die ons Heusden nog groener en mooier maakt. En vooral er voor zorgt dat onze gemeente zelfstandig blijft en samenwerkt met Den Bosch en Waalwijk!

7-3-2018 © tekst Tonnie van Bokhoven, foto HalloHeusden

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee