11 maart 2018 |
0
0

Ontmoeting met componisten in VerhalenTafel

Het bijzondere van de laatste Verhalentafel van dit seizoen is dat u twee beroemde componisten zult ontmoeten. Bach en Mozart komen aan het woord. Olga Franssen en Ron van der Most combineren muziek en taal in de Verhalentafel Muzikaal, op donderdag 15 maart in het Gouverneurshuis.

In de zeven jaar dat Olga Franssen in Heusden Vesting luisterlezingen heeft gegeven is er een muzikale band tussen haar en Ron ontstaan, omdat zij dezelfde instelling hebben. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat zij op een gegeven moment tegen elkaar zeiden: “Waarom gaan we niet samen iets doen?” Dat ‘iets’ is geconcretiseerd in de vorm van ‘Ontmoeting met Componisten’. Een portret van een componist gekoppeld aan een mini-luisterlezing over die componist.

Ron van der Most is op zoek gegaan naar die momenten in het leven van de componist die mogelijk een ander licht werpen op de obligate, anekdotische verhalen die over hem de ronde doen. Hij laat de componist zelf aan het woord met mogelijk een andere lezing van de feiten.

Tegenover dit portret staat de visie, de kennis en het muzikale inzicht van Olga Franssen. Zij is virtuoos in het uitleggen waar het bij een bepaalde componist of compositie om gaat. Haar gitaar is haar ‘tweede stem’ waarmee zij laat horen wat de componist heeft bedoeld. Zij is in staat om je op een andere manier naar de muziek te laten luisteren.

Donderdag 15 maart 2018. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis. Locatie: het Gouverneurshuis, Putterstraat 14, Heusden-vesting. Het Gouverneurscafé is al geopend vanaf 19.15 uur.

11-3-2018 © tekst en afb./foto’s Muze van de Gouverneur

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee