15 maart 2018 |
%
1

Een nieuwe gemeenteraad, een nieuw geluid?

Sinds enkele jaren is het politieke weblog een vaste rubriek op de website van halloheusden. Raadslid Kees Musters (Gemeentebelangen) is een regelmatige schrijver en kan rekenen op een behoorlijk grote groep trouwe volgers, vooral ook omdat hij op de hoogte is van de onderwerpen die er spelen en goed kan uitleggen. De meeste andere raadsleden toonden geen interesse, tot enkele maanden geleden. Met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht worden we overspoeld met kopij die gaat over artikel-zoveel-vragen, verkeersproblemen, bomen die gekapt worden, toptalenten op verkiezingslijsten, succesvolle interventies bij pijnlijke dossiers et cetera, et cetera. De portretten van talrijke potentiële kandidaten hangen in heel de gemeente aan lantaarnpalen en sieren de aanplakborden. Een enkeling wil zo graag in de gemeenteraad komen, dat hij daarvoor flink in de buidel getast heeft en zijn portret op een spandoek van enkele meters heeft laten drukken. Woensdag 21 maart, een nieuwe gemeenteraad, een nieuw geluid? Cartoonist Bob Leenders heeft zijn eigen visie op de gemeenteraadsverkiezingen.

15-3-2018 © tekst van de redactie, cartoon Bob Leenders

Vorige
Volgende
Reacties

    Inderdaad redactie, herkenbaar. Maar bedenk dat dit niet alleen in Heusden speelt maar elke keer als er verkiezingen zijn lokaal of landelijk, dan vallen de heren en dames en de partijen over elkaar heen. In de afgelopen periode zag ik ook regelmatig blogs van Kees Musters. Trouw beschrijft hij het wel en wee van de Heusdense politiek en informeert de inwoners en ondernemers over de standpunten van GEMEENTEBELANGEN. Gewoon een knap staaltje!!! Maar vergeet hierbij niet de inzet van de andere raadsleden, wethouder en bestuur van GEMEENTEBELANGEN. Zij leveren uiteindelijk de info voor de blogs aan. Kortom het is een samenwerking.
    Bedenk ook dat GEMEENTEBELANGEN regelmatig een aantal malen per jaar de burgers uitnodigt voor een bijeenkomst. Meer verbinding tussen burgers, bewoners , ondernemers is ondanks deze grote inzet gewenst. Mijn idee is om bijeenkomsten van GEMEENTEBELANGEN te organiseren waarbij een Thema wordt behandeld, Bijvoorbeeld wat speelt er in de Gemeente Heusden als het gaat over de schuldhulpverlening aan bewoners? Hoe is de Voedselbank nu georganiseerd en wat zou verder gewenst zijn door die betrokkenen? Dus respect voor wat GEMEENTEBELANGEN nu al heeft bereikt. Mijn idee is dus om de verbinding tussen burgers en ondernemers en de politiek verder te optimaliseren. Stem GEMEENTEBELANGEN Lijst 1, ik sta op nummer 14, niet geschoten is altijd mis.
    Stem 21 maart op GEMEENTEBELANGEN gewoon DOEN!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee