07 maart 2018 |
0
0

“Nee, mijn kind heeft faalangst”

Sandy Winde van ‘Oog voor Opvoeden’ en Brechtje van Goor van ‘BURO REISWIJS’ nemen je mee in de wereld van het faalangstige kind. Welke vormen zijn er? Hoe herken je de signalen en wat kun je doen om het tij te helpen keren? De lezing Clownesk gedrag, verlegen, ADHD,……?’ vindt woensdag 28 maart plaats in de bibliotheek van Drunen, Rooseveltstraat 32. Aanvang 19.30 uur. Toegang is gratis. Graag even aanmelden via kennismakers@bibliotheekheusden.nl.

‘Wauw, wat ben jij toch slim!’ ‘Jij bent echt fantastisch!’ ‘Wat heb jij een tekentalent!’
Wat denk je? Complimenten, die faalangstig gedrag verminderen? Of juist niet…?

‘Geen zorgen, lieverd, ik weet hoe je je voelt. Mama heeft vroeger ook faalangst gehad’.
‘Maak je maar niet druk, jongen. Papa had ook nooit zin in school en ik ben toch ook goed terechtgekomen?’ En? Opmerkingen, die motiverend werken? Of juist niet…?

‘Vind je het spannend om dat tegen de juf te zeggen? O, maar dan hoeft niet, hoor. Ik zal het wel doen voor je!’ ‘Nee, je mag niet alleen de tafel dekken, dan wordt het zo’n knoeiboel.’ Nou?
Reacties, die je het vertrouwen geven dat je het kunt? Of juist niet…?

KennisMakers

Laten we samen ontdekken hoe we kinderen kunnen motiveren, stimuleren en enthousiasmeren door (hoe tegenstrijdig soms ook) verwachtingen uit te spreken, eisen te stellen, los te laten en vooral achter de kinderen te staan. Daar, om ze op te vangen, wanneer dat nodig is. Om ze een duwtje in de rug te geven, wanneer daar behoefte aan is. Maar vooral: om ze in uitdagingen te zien duiken en daar als ouder van een afstandje met volle teugen van te genieten. Niks meer te wensen….toch?

7-3-2018 © tekst en foto bibliotheek Heusden

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee