GroenLinks wil aansluiting bij Statiegeldalliantie

Tijdens de fietstochten door alle kernen van de gemeente Heusden probeert GroenLinks ook de hoeveelheid zwerfafval te verminderen.

Al bijna 200 gemeenten vragen via de Statiegeldalliantie aan het kabinet en de Tweede Kamer het statiegeld uit te breiden naar blikjes en kleine plastic flesjes. Deze zijn op dit moment verantwoordelijk voor zo’n 40% van het zwerfafval. Het doel van het heffen van statiegeld  is: schonere bermen en straten en vermindering van de plastic soep. GroenLinks hoopt dat ook de gemeente Heusden zich bij de Statiegeldalliantie gaat aansluiten.

De fietstocht van 10 maart startte in Giersbergen en deed vervolgens Elshout en Drunen aan. Veel mensen werden blij gemaakt met een zakje biologische bloemenzaadjes. Op 17 maart is de laatste etappe van de fietscampagne. De start is om 13.00 uur bij Abdij  Mariënkroon en vervolgens worden Nieuwkuijk, Haarsteeg en Vlijmen bezocht.  De afsluiting is in de van  Agtlaan 17.  Iedereen is weer van harte welkom!

11-3-2018 © tekst en foto GroenLinks

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee