27 maart 2018 |
0
0

Gastenhuis Vlijmen voor mensen met dementie

In de nieuwe woonwijk ‘De Grassen’ is de bouw gestart van Het Gastenhuis Vlijmen. Het Gastenhuis gaat een thuis bieden aan circa 20 mensen met dementie. Naar verwachting wordt het pand rond de jaarwisseling opgeleverd. Op 10 april is er een informatiebijeenkomst voor omwonenden bij hotel-restaurant Prinsen te Vlijmen.

 

Over het Gastenhuis

Het Gastenhuis is een zorgformule die zich volledig richt op mensen met dementie. In elke vestiging worden twintig appartementen gerealiseerd, waarvan er twee geschikt zijn voor bewoning door echtparen. Daarnaast zijn mensen die nog thuis wonen van harte welkom in de sociëteit en zal er ook zorg aan huis worden opgestart als blijkt dat daar in de omgeving behoefte aan is. In de zorg wordt nauw samengewerkt met mantelzorgers, de bestaande sociale netwerken van de gasten en met de lokale middenstand. Ook een goed contact met de buurtbewoners staat op het prioriteitenlijstje van de verantwoordelijke zorgechtparen.

 

Inwonend zorg(echt)paar

Elke vestiging wordt geleid door een inwonend zorg(echt)paar dat zelf ook sociale verankering zoekt in de wijk en gemeente. In Vlijmen zijn dit Evert de Groot en Geke Haasjes. Zij zullen er voor zorgen dat het Gastenhuis straks wordt opgenomen in de wijk en dat hun gasten een rol kunnen blijven spelen in de maatschappij. Op deze wijze kunnen zij hun gasten een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven bieden.

Buurtbijeenkomst 

Evert de Groot en Geke Haasjes maken tijdens de bijeenkomst graag kennis met hun toekomstige ‘buren’. Tijdens deze avond is ook Clasien Schakenraad aanwezig. Zij is een van de twee initiatiefnemers en directieleden van Het Gastenhuis en zal meer vertellen over de visie van het Gastenhuis. Arnoud Olie van architectenbureau B+O zal het ontwerp toelichten. Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen. De bijeenkomst vindt plaats in hotel-restaurant Prinsen, in de Schaarhuis-zaal, Julianastraat 21 in Vlijmen. Ontvangst tussen 19.15 en 19.30 uur.

 

Opmars van een nieuwe zorgformule

De ontwikkeling van het Gastenhuis neemt een hoge vlucht. Haar visie op zorg wordt in heel Nederland omarmd. Eind 2016 opende Het Gastenhuis haar eerste vestiging in het centrum van Dordrecht. Eind vorig jaar kwamen daar drie vestigingen bij. Respectievelijk in Vleuten, Druten en Teteringen. In juli dit jaar opent de vijfde vestiging in Leusden. Eind 2019 zal de teller naar verwachting op 12 operationele vestigingen staan. Op dit moment zijn er in totaal 25 locaties, al dan niet achter de schermen, in ontwikkeling.

28-3-2018 © tekst en afb. Het Gastenhuis 

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee