12 maart 2018 |
0
0

Bouwen voor bestuur, onderwijs en mobiliteit

Omdat je nooit uitgepraat raakt over architectuur. Eerder dit jaar gaf drs. Joris van Sleeuwen bij Stichting Honsoirde al een cursus hedendaagse architectuur met als thema ‘Cultuurtempels in Nederland’. Op vele verzoek wordt er een vervolg aan deze cursus gegeven met het thema Bouwen voor Bestuur, onderwijs en Mobiliteit in Nederland.

De dynamiek van het spectaculaire station in Arnhem (2016) van Ben van Berkel, de transparantie van het nieuwe stadskantoor in Den Bosch (2004) van Dirk Jan Postel en de gevarieerde nieuwbouw voor de universiteit op de Uithof in Utrecht (vanaf 1995). Allemaal gebouwen die de veelzijdigheid van de hedendaagse architectuur in Nederland laten zien.

In deze korte cursus laat architectuurhistoricus Joris van Sleeuwen u kennis maken met de visie van een aantal toonaangevende architectenbureaus in ons land op actuele thema’s in de hedendaagse architectuur. Per les wordt een van de genoemde thema’s besproken aan de hand van een aantal bijzondere voorbeelden uit de architectuur.

De cursus wordt gegeven in de toren van abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk, op vrijdagmiddag 23 en 30 maart en 6 april van 13.30 tot 15.30 uur, kosten € 45,-. Aanmelden of informatie: iedere dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur tel. 073-5115040 of per e-mail info@honsoirde.nl.

12-3-2018 © tekst Honsoirde, foto UNStudio Lelystad/Joris van Sleeuwen

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee